Újabb remek hír mára: elfogták a hírhedt pokolgépkészítőt

dreamstime -
terrorista pokolgépes merénylet robbantás merénylő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 22 éves Dzsaber al-Bakrt szombat óta volt szökésben. A férfi a hírek szerint a berilini repülőtéren készült robbantani.

Országszerte folyt a hajtóvadászat, nagy erőkkel keresték a fiatal férfit a rendőrök. A gyanú szerint a menedékkérőként Németországba érkezett Bakr kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

dreamstime

A rendőrök szombaton a férfi lakásán robbanóanyagra bukkantak. Német sajtóértesülések szerint 500 gramm kész robbanóanyagot, aceton-peroxidot (TATP) találtak, és egy kilogramm másféle vegyszert, amelyből ugyancsak robbanószert lehetett volna készíteni.

Gyutacsot és csőbomba készítésére alkalmas eszközöket is találtak.

A német sajtó úgy tudja, hogy Bakr az interneten tartotta a kapcsolatot az Iszlám Állammal, és már a célpontról egyeztetett a terrorszervezettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.