Sokk! Egy újszülött baba holttestét találták meg egy utasszállítón

Forrás: Thinkstock -
Qatar Airways csecsemő újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újszülött holttestére bukkantak a Qatar Airways katari légitársaság egy járatán az indonéziai főváros, Jakarta Soekarno-Hatta nemzetközi repülőterén - jelentették kedden az indonéz hatóságok.

Az előzetes vizsgálatok szerint koraszülött baba WC-papírba csomagolt holttestét a Dohából érkezett repülőgép illemhelyiségében fedezte fel az egyik takarító vasárnap este. Egyelőre nem tudni, hogy a babát a fedélzeten hozták-e világra vagy valahogy felvitték a gépre.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A hatóságok közölték, hogy egy női utast rendőri felügyelet alatt kórházba vittek,
hogy ott orvosi vizsgálatok alá vessék, és ha állapota megengedi, gyanúsítottként hallgassák ki.

A hatóságok nem közölték, hogy az indonéziai nő és a csecsemő között milyen kapcsolat van. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a nő indonéziai vendégmunkás.

Sok indonéziai vállal munkát a gazdag közel-keleti országokban, például Katarban, Szaúd-Arábiában vagy Bahreinben. A nők általában bejárónőként dolgoznak, és a külföldön megkeresett pénzt hazaküldik családjuknak.

A világ legnépesebb muszlim országának számító Indonéziában az abortusz illegális, kivéve akkor, ha az anya élete múlik rajta.

A nemi erőszak, vagy a magzat fejlődési rendellenességének bizonyos eseteiben is megengedett a terhességmegszakítás a magzat hathetes koráig. A délkelet-ázsiai országban a helyzet azonban különösen bonyolult a hajadon nőknél, akiken számos kórház és orvos nem is hajlandó elvégezni az abortuszt. Jogvédő csoportok korábban már többször felszólították az indonéz kormányt arra, hogy módosítsa az abortusztörvényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.