Kínos! Lejárattak bennünket a magyar turisták Olaszországban

Forrás: Dreamstime -
turista rom Olaszország Pompei Pompeii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felháborodott cikket jelentetett meg az egyik olasz lap: szerintük pár magyar turista vállalhatatlanul viselkedett a pompeii romoknál. 

Tombol az Il Mattino nevű olasz lap: megjelentettek ugyanis egy fotót, amin állítólag hat magyar turista szerepel, akik nagyon kínosan viselkednek a popmeii romoknál: felmásztak egy ásatáson feltárt ókori bazilika romjaira, ott szobrokat utánoztak, pózolgattak, szelfiztek - írja a Blikk.

Pompei romjai Forrás: Dreamstime

A hely az UNESCO világörökség részét képezi már 1997 óta. A régészeknek rengeteget kell dolgozniuk azért, hogy fenntartsák a romok állagát, ami egyébként elég roszz állapotban van.

Az olasz lap arról ír, hogy a magyarok kifejezetten civilizálatlanul viselkedtek, és kárt is okoztak a romokban. "A magyar turisták viselkedése ékes példája a kultúra és az érzékenység hiányának. Néhány látogató viselkedése annyira meghökkentő volt, hogy nem lehet megfelelően óvni tőlük a romokat" - idézi a Blikk Massimo Osannat, a romok főfelügyelőjét. Az is kiderült,az illetékesek már feljelentették a turistákat.

Mivel a fotót a fiatalok feltették az internetre, az bejárta a sajtó, és az sem kizárt, hogy komoly büntetést is kapnak a történtek miatt. A lap megkérdezett egy régészt, Szabó Gézát arról, milyen szabályok vonatkoznak a világörökség szándékos rongálására. "Ezek romok, régiek, sérültek, tehát bármilyen hatás következményekkel járhat. Ezekben rengeteg mikrorepedés van, ha ezt megmozgatják, a kötőanyagok elmozdulhatnak, a meglévő hajszálrepedések pedig tovább nőhetnek, így ez statikailag valóban megviselheti a romokat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.