Lövöldözés volt az isztambuli Atatürk reptéren

Isztambul Atatürk reptér lövöldözés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lövések dördültek vasárnap hajnalban az isztambuli Atatürk reptéren, két embert őrizetbe vettek.

A török rendőrség rövid időre lezárta a közúti forgalom elől vasárnap az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőteret, miután rendőrök lövéseket adtak le egy motorosra, aki nem akart megállni. Egyelőre nem világos, hogy a rendőrség miért akarta feltartóztatni a motort.

A CNN Turk hírtévé szerint a motor egyik utasa megsebesült, és őrizetbe vették, a másik a rendőrségi hajszát követően került őrizetbe. Sem rendőr, sem polgári személy nem sérült meg.

Idén júniusban feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó támadók merényletében 41 ember meghalt, és mintegy 240 megsebesült a repülőtéren történt robbantásokban és lövöldözésben.

Pénteken pokolgépes merénylet történt a főként kurdok lakta Diyarbakirban. Kilenc ember meghalt, több mint százan megsebesültek. A hatóságok szerint a Kurdisztáni Munkáspárt felelős a merényletért, de a robbantást az Iszlám Állam terrorszervezet is magára vállalta - írja cikkében az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.