A Gyurta család állítólag megfenyegette Hargitay Andrást

Forrás: AFP -
fenyegetés Hargitay András Gyurta Gergely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem Gyurta Gergely indul majd a decemberi rövid pályás vb-n, 400 méter vegyesen: így döntött Hargitay András, az úszók szövetségi kapitány. A Gyurta család viszont nem fogadta örömmel a hírt.

Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya úgy döntött, nem Gyurta Gergely indul majd a decemberi rövid pályás vb-n 400 vegyesen, noha az olimpián ebben a számban ő volt a legjobb a magyarok között. Helyette Bernek Péter bizonyíthat majd. A döntéssel viszont nem értett egyet a Gyurta család.

Gyurta Gergely Forrás: AFP

"Sajnos ő nem Hosszú Katinka, így mérlegelnem kellett, s úgy láttam, ezerötszáz méter gyorson nagyobb esélye van az éremszerzésre, mint négyszáz méter vegyesen. A rövidebb távon még a döntő is necces lenne a számára" - mondta a Borsnak Hargitay András. Hozzátette, nem érti, miért kell fenyegetőzni. "Természetes, hogy a versenyző és a kapitány között néha nézeteltérés van, ám

az nem járja, hogy Gyurta Tamás, Dani és Gergely édesapja felhív, és közli: ne merjem kihagyni a fiát, mert óriási botrányt csinál.

Ez nem szokás az úszósportban. Daninak is elmondtam, miért döntöttem így, erre a sajtóban lejáratókampányt indított ellenem. Dániel rossz úton jár" - véli az úszók szövtségi kapitánya.

Hargitay András Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt is elmondta, nem kizárólag a szintidő a mérvadó, egyéb tényezőket is mérlegelni kell. "Gergely világkupás ideje 6–9. hely között lenne a vb-n, így pedig nincs értelme kockáztatni egy esetleges érmet ezerötszáz méter gyorson. Ráadásul az ob-n Bernek majd' öt másodperccel jobb volt Gyurtánál, aki

a korábbi hazai bajnokságokon többször is visszamondott már egy-egy számot, hogy a leghosszabb gyorsra koncentrálhasson.

Hiába mondja Gyurta Tamás, hogy a fia majd a vb-n eldönti, hogy akar-e indulni négyszáz méteren, ez nem így működik, mert ha visszalép, akkor már Bernek nem indulhat" - mondta Hargitay.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.