Megszólalt a brutális kettős gyilkos édesanyja: “Mi is féltünk tőle”

gyilkosság Százhalombatta félelem anya tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A százhalombattai kettős emberölést elkövető, Sz. Krisztián tárgyalásán édesanyja is megjelent, aki bevallotta, ők is féltek a férfitól. A brutális gyilkos konyhakéssel mészárolta le gyerekkori barátjának szüleit, majd mesét nézetett az életben maradt fiúval.

Brutálisan lemészárolta barátja szüleit a százhalombattai Sz. Krisztián, majd arra kényszerítette az életben maradt fiút, hogy a szülei holtteste mellett éjszakázzon. A zokogó barátját mesenézéssel próbálta megvigasztalni. A 2014 novemberében elkövetett borzalmas tett tárgyalása csütörtökön zajlott, a férfi 26 év börtönbüntetést kapott. A meggyilkolt házaspár fia képtelen volt megjelenni, de testvére ott volt és felháborodott az ítéleten.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

"Két ember életéért 26 év? Mi az? Semmi! A tényleges életfogytiglani méltó büntetés volna, bízom a másodfokban.

A testvérem, Zoli a mai napig nem tudja feldolgozni a traumát. Összeroppant.

Azok a képek örökre megmaradnak az emlékezetében, és persze a halálfélelem. Nem tudhatta, hogy vajon őt életben hagyja-e Krisztián" - mondta a Borsnak a nő. A tettes édesanyja és testvére is megjelentek a tárgyaláson, Sz. Krisztián utolsó szó jogán tőlük, és az áldozatok hozzátartozóitól is bocsánatot kért. "Anya vagyok, ő a fiam, mondják meg, mi mást tehetnék, megbocsátok neki. Őszintén sajnálom, ami történt, és együttérzek az áldozatok hozzátartozóival. A fiam 14 éves kora óta drogozott. Egyedül neveltem, az édesapja rég meghalt.

Az utolsó hat hónap, amit otthon töltött, maga volt a pokol. Mi is féltünk tőle, a húgát bántalmazta, de hiába hívtam rendőrt, nem vitték be.

Elvittem pszichiátriára is, onnan egy nap után hazaengedték. Otthon is gyakran be volt állva, előfordult, hogy megváltoztatott hangon beszélt velünk, vagy minden ok nélkül visítva nevetett. Mostanra kitisztult, sosem volt még olyan jó állapotban, mint amióta bezárták és nem juthat a drogokhoz" - mondta Sz. Krisztián édesanyja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.