Súlyos vonatszerencsétlenség történt: Legalább kilencvenen meghaltak!

Forrás: AFP -
vonatbaleset tragédia India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább kilencvenen meghaltak és több mint százötvenen megsérültek abban a súlyos vonatszerencsétlenségben, amely India északi, Uttar Prades államában történt vasárnap.

Az első híradások még harminc halottról szóltak, de már azokban jelezték, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet. A legfrissebb adatok sem véglegesek, mert még sokan vannak a roncsok között. A sérültek közül mintegy kéttucatnyinak súlyos az állapota.

Tovább nőhet a halottak száma Forrás: AFP

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. Ennek oka egyelőre nem ismert. Több utas azt mondta, érzése szerint a vonat nem haladt túl gyorsan.

Mentők és roncsok Puhrajannál Forrás: MTI/EPA/Rites Sukla

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Gyászhír: 18 évesen elhunyt a fiatal magyar sportolóhttp://www.life.hu/news/20161120-horvath-nikolett-kezilabdazo-elhunyt-18-evesen-tavozott-a-fiatal-magyar-sportolo.htmlElhunyt Horváth Nikolett, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémia irányítója. Az egyesület saját Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt. A lány 18 éves volt.News--Meghan Markle máris elhagyta Harry hercegethttp://www.life.hu/news/20161119-harry-herceget-a-baratnoje-meghan-markle-maris-elhagyta-visszament-amerikaba.htmlLapinfrmációk szerint visszatért napi munkájához Meghan Markle, ami annyit jelent, hogy elhagyta Londont és visszament Kanadába. NewsNorthfotoHalála utána lefagyasztatta testét a 14 éves rákos kislányhttp://www.life.hu/news/20161118-dontott-a-birosag-halala-utana-lefagyasztatta-testet-a-14-eves-rakos-kislany.htmlA 14 éves brit lány utolsó kívánsága volt, hogy hibernálják testét a halála után. Ügye bíróság elé került. NewsOrigoMegúszhatja a börtönt a tanárnő, aki terhes lett 13 éves diákjátólhttp://www.life.hu/news/20161118-meguszhatja-a-bortont-a-tanarno-aki-terhes-lett-13-eves-diakjatol-alexandria-vera.htmlAlexandria Vera texasi tanárnő 2015 szeptemberétől viszonyt folytatott 13 éves diákjával. A nőt letartóztatták és vádat emeltek ellene.NewsOrigoMegtalálták a világ legrégebbi műfogsoráthttp://www.life.hu/news/20161118-egy-okori-mufogsorra-bukkantak-olaszorszagban.htmlOlaszországban fedezték fel az első ókori műfogsor maradványait. News--Öngyilkos lett a sztárok fodrásza, George Ortizhttp://www.life.hu/news/20161118-ongyilkos-lett-george-ortiz-hajszobrasz.htmlVáratlan hírként ért mindenkit, hogy George Ortiz látható előzmények nélkül a napokban öngyilkosságot követett el. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.