Koraszülött babáknak varr ruhákat egy magyar férfi

Forrás: Thinkstock -
fotó baba koraszülött férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc a Facebookon osztotta meg a munkáját, ezzel pedig több száz "rajongót" szerzett magának. A férfi koraszülött babáknak készít önkéntesként inkubátorba való pólókat. 

A Szeretlek Magyarország interjút készített a férfivel, aki önkéntesként járul hozzá ehhez a nemes feladathoz. Korábban a felesége, Móricz Emília végezte ezt a munkát, azonban hat év után újabb embereket kerestek. Így került a képbe Ferenc.

Ferenc több, mint száz inkubátor pólót készített Forrás: Thinkstock

"Megtanított rá, és nagyon megtetszett a folyamat, azóta már több, mint száz inkubátor póló került ki a kezeim alól és következő lépésként az előkék elkészítését fogom megtanulni. Ezek mellett sapkákat, takarókat, fészkeket, szíveket és sok minden mást is készítenek a lelkes önkéntesek. A bejegyzés megosztása óta már több, mint száz megkeresést kaptam (ez még folyamatosan emelkedik), illetve a bejegyzés hozzászólói közül is nagyon sokan ajánlották fel segítségüket" - mesélte a férfi.

Ha te is szívesen segítenél, akkor olvasd el a tudnivalókat a koraszulott.com oldalon, vagy a Koraszülöttruha gyűjtés Facebook-csoportban. Írásban is jelentkezhetsz Damásdi Annánál, a KORE Egyesület titkáránál (danna@koraszulott.com).
Az internet újgenerációs rémei: az anyákhttp://www.life.hu/csalad/20161115-anyatipusok-az-interneten.htmlOh, igen. Az internet kérem fegyver, altató, extasy, heroin és antidepresszáns. Ki mire használja, kinek mire van szüksége épp. Egy anya, aki kiaknázza a benne rejlő egészséges lehetőségeket csak nyerhet, de akit beszippant a virtuális társasági élet, az elveszik és rémmé változik. CsaládThinkstockAlföldi Róbert 28 éves koráig nem ismerte az édesapjáthttp://www.life.hu/csalad/20161122-alfoldi-robert-28-evesen-talalkozott-eloszor-edesapjuval.htmlAz édesanyja egyedül nevelte fel a színészt. Alföldi Róbert 28 éves volt, amikor életében először találkozott az édesapjával, aki szerint a művész nagyon férfiasan kezelte a helyzetet. Alföldi elárulta, nem akart válaszokat kapni, arra úgysincs mentség, hogy 28 évig miért nem érdekel valakit a saját gyereke. Család--Az első 1000 nap és éjszaka csodájahttp://www.life.hu/csalad/20161121-az-elso-1000-nap-es-ejszaka-kulcsszerepet-jatszik-a-korababak-eleteben.htmlVilágszerte évente 15 millió baba születik túl korán, tehát a 37. terhességi hét előtt, a legfrissebb adatok szerint pedig Magyarországon minden tizedik csecsemő koraszülöttként látja meg a napvilágot. Család--Nyílt levél egy túl tökéletes sógornőhözhttp://www.life.hu/csalad/20161114-nyilt-level-a-tul-tokeletes-sogornohoz.htmlMég a legjobb családokban is előfordul, hogy a rokonok nem nagyon jönnek ki egymással. Az alábbi levél írójának a sogórnőjével van problémája, mert - ahogyan ő mondja - a másik nő túlságosan is tökéletes. Vajon hosszú távon is éket vághat a féltékenység a kapcsolatukba? CsaládThinkstockMexikói babát szeretne Jennifer Anistonhttp://www.life.hu/csalad/20161117-mexikoi-arvahazbol-lesz-anistonnak-kisgyermeke.htmlJennifer Aniston érzelmei kezdik átvenni az irányítást karrierje felett. Család--Várkonyi Andreát kicsinálja tini lányahttp://www.life.hu/csalad/20161115-varkonyi-andrea-nehezen-bir-a-tini-lanyaval.htmlA műsorvezetőt próbára teszi lánya kezdődő tini kora, nehezen bírnak egymás érzéseivel, indulataival. CsaládFotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.