Elhunyt Danyi Attila lemezlovas

Fotó: Mudra László - Origo -
halál Danyi Attila News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Danyi Attila zenész, lemezlovas, koncertszervező, a Scampolo és az Atlantis együttes egykori tagja 70 évesen hunyt el. 

A gitáros-orgonást hosszú betegség után érte a halál. Danyi Attila a magyarországi beatkorszak egy igen fontos alakja volt; már 1964-ben zenélt amatőr együttesekben. 1966-tól 1970-ig ő volt a zenekarvezető a Scampolóban, ahol Komár László énekelt, Faragó Judy István gitározott. A csapatban szerepelt egy rövid ideig még Presser Gábor, és többször fellépett velük Zalatnay Sarolta.

A gitáros, orgonás 1970-ben az Atlantis együttesbe került került, amelyben megfordult mások mellett Várkonyi Mátyás (később Generál) és Fekete Gyula (Hungária) is. 1975-től műsort is vezetett, és diszkósként is dolgozott. Saját lemezboltja volt, és foglalkozott koncertszervezéssel is. A Scampolo együttessel 1984-ben újra összeállt egy turnéra: a csapat a legendás brit Nashville Teensszel lépett fel.

Danyi Attila, a Scampolo zenekar frontembere Fotó: Mudra László - Origo

Tovább gyűrűzik a MÚSZ ügy – Gyárfás is perelni foghttp://www.life.hu/news/20161123-gyarfas-tamas-es-a-musz-is-perelni-fog-tobb-ragalom-miatt-is.htmlGyárfás Tamás és a MÚSZ is perre fog menni valótlan információk terjesztése miatt. News--Saját gyermekét rabolta el a férfihttp://www.life.hu/news/20161123-prostituciora-akarta-kenyszeriteni-kozos-gyermekuk-anyjat.htmlZsarolásra akarta felhasználni saját gyermekét egy férfi és annak élettársa. NewsOrigoSzemtanúkat keresnek a szentendrei gázolás kapcsánhttp://www.life.hu/news/20161123-nem-talaljak-a-tettest-a-szentendrei-rendorok.htmlElgázolta áldozatát, majd elhajtott a helyszínről a tettes. A rendőrség nagy erőkkel keresi a felelőst, ehhez kérik a lakosság segítségét is. NewsKoraszülött babáknak varr ruhákat egy magyar férfi http://www.life.hu/news/20161122-micsoda-ferfi-koraszulott-babaknak-varr-polokat-egy-magyar-onkentes-interju.htmlFerenc a Facebookon osztotta meg a munkáját, ezzel pedig több száz "rajongót" szerzett magának. A férfi koraszülött babáknak készít önkéntesként inkubátorba való pólókat. News--Felfüggesztették egy balhé miatt a Fradi kapusát, Jova Leventéthttp://www.life.hu/news/20161122-kocsmai-balheba-keveredett-jova-levente.htmlFelfüggesztették egy balhé miatt a Fradi kapusát. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a történet vége. NewsAFPDöbbenetes videó: ezután soha nem fogsz mobilozni vezetés közbenhttp://www.life.hu/news/20161122-meghato-video-arrol-miert-ne-hasznald-a-mobilodat-vezetes-kozben.htmlSzinte nincs olyan ember, aki ne pillantana rá a telefonjára vezetés közben. Addig nem is látja be, milyen veszélynek tesz ki másokat, amíg be nem következik a tragédia. Tényleg annyira fontos azonnal tudni, mit írt a barátod? Nézd meg a videót, és döntsd el! News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.