Fritz Weaver színész 90 évesen elhunyt

Forrás: AFP/The Kobal Collection -
halál Fritz Weaver színész Magnum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manhattani otthonában hunyt el Fritz Weaver színész, aki rengeteg sorozatban játszott karrierje alatt. A többi között láthattuk a Magnumban, az X-aktákban, de még a Gyilkos sorokban is.

90 évesen érte a halál Fritz Weaver színészt manhattani otthonában. A sztár rengeteg sorozatban és filmben játszott, de karrierjét a Broadwayn kezdte még 1955-ben. Pályája során sok műfajban kipróbálhatta magát, és nem egy díjat is nyert alakításaival. A Tony-díra is jelölt színész a színpadtól ugyan később eltávolodott, de a színészet szeretete mellett örökké kitartott.

Fritz Weaver színész 90 évesen elhunyt Forrás: AFP/The Kobal Collection

A többi között feltűnt olyan sorozatokban, mint a Magnum, az X-akták, a Gyilkos sorok, de játszott a Star Trekben, a Mission: Impossible-ben és az Esküdt ellenségekben is. A színészt Emmy-díjra is jelölték egy minisorozat, a Holocaust főszerepéért, de számos más díjra is esélyesnek tartották. Filmszerepei is bőven akadtak. Feltűnt a Maraton életre-halálra című filmben, valamint a Fekete vasárnapban és utoljára a The Congressmanben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.