Lejárt szavatosságú, ömlesztve tárolt élemiszereket találtak a Jamie's Italian konyháján

Forrás: Jamie's -
étterem Jamie's Italian Budapest élelmiszer szavatosság Jamie Oliver
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több szabálytalanságot találtak a hatóságok annak a konyhának az ellenőrzése során, ami Jamie Oliver budapesti éttermét is kiszolgálja. Az üzem a Zsidai konyha tulajdonában van, akik azt mondják, hogy üzemük még fejlesztés allatt áll.

Több kiló lejárt szavattosságú tejszínt, jelöletlen termékeket, nem megfelelően tárolt húsokat, és szabályos mosogató helyett kézmosóban elmosott edényeket találak a hatóságok. És a listának még közel sincsen vége, a szemetesek is pedál nélküliek a konyhán, ami nagyon súlyos hiba - írja a hvg.hu. A lap birtokába került a Zsidai Gasztronómiai Csoport élelmiszerbiztonsági vizsgálatának jegyzőkönyve.

A cég vezetője, Zsidai Zoltán Roy korábban hosszan fejtegette, hogy milyen szigorú követelményeknek kellett megfelelniük (technológi és dizájn szempontjából is), hogy ki tudják szolgálni a Jamie Oliver Group igényeit, és elláthassák a sztárséf budapesti éttermét. Ehhez képest a hűtők sem voltak megfelelő hőmérsékletűre állítva, a főzőtér fagyasztókamrája is -15 fokon működött a szabályos -20 helyett.

Zsidai Roy Zoltán, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője Fotó: Polyak Attila - Origo

A hatóságok megtiltották azt is, hogy a Zsidai konyhából nyer húsokat, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez nem tartozott a bejelentett tevékenységi körükhöz. Ezt csak az erre külön engedéllyel rendelkező cégek tehetik meg, ugyanis nagyon szigorú hűtési eljárásokat kell betartani ehhez.

A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztálya eljárást indított és hiánypótlásra szólította fel a Zsidai Gasztronómiai Csoportot. Utóellenőrzésre is számíthatnak. A kiszabott bírság 1 250 000 forint, de a működést nem függesztették fel. A kft. a hatóságokat írásban tájékoztatta, hogy a hiányosságokat pótolták.

Jamie's Italian Budapest Forrás: Jamie's

A hvg.hu megkeresésére egy marketing munkatárs azt válaszolta, hogy mivel tavasszal nyitották meg termelőkonyhájukat, így az még fejlesztés alatt áll, de minden tekintetben meg akanak felelni a jogszabályoknak.

A héten beköszöntött az igazi tél havazássalhttp://www.life.hu/news/20161128-havazni-fog-a-heten-az-elorejelzesek-szerint.htmlNovembr végével elékrezett az igazi tél is. Mínuszok, havazás és zimankó várható erre a hétre. News--A szexuális zaklatással vádolt mentős párja hisz szerelme ártatlanságábanhttp://www.life.hu/news/20161128-a-szexualis-zaklatassal-vadolt-mentosofor-kedvese-hiszi-hogy-a-parja-nem-bunos.htmlKét mentőst vádolt meg egy fiatalkorú lány szexuális zaklatással. A tinédzser azért kért segítséget, mert rosszul érezte magát, de azt állítja, hogy a két segítő fogdosta őt. A vádlottak tagadják bűnösségüket, az egyik mentős párja is hisz szerelme ártatlanságában. NewsOrigoLevágatta a vonattal a lábát és most a biztosítókat perlihttp://www.life.hu/news/20161128-vonattal-vagatta-le-a-labat-a-ferfi-a-biztositasi-penzert-most-oket-perli.htmlVonat elé ugrott a férfi, a szakértők szerint szándékosan. Mindkét lábát elvesztette, de biztosítási csalás vádja miatt neki kell felelnie. A férfi azonban beperelte a biztosítókat, mert úgy gondolja, tartoznak neki. News--Egy sminkes mutatta meg a tévében, hogyan tüntessék el a verések nyomait a nőkhttp://www.life.hu/news/20161127-marokkoban-egy-sminkes-mutatta-meg-a-teveben-hogy-tuntessek-el-a-veresek-nyomait-a-nok.htmlHatalmas felháborodást keltett a marokkói tévében az a műsor, ahol egy sminkes azt mutatta be, hogy a nők hogyan tüntessék el néhány szépítkezőszerrel a bántalmazások nyomait. News--Elhunyt Ron Glass, színészhttp://www.life.hu/news/20161127-ron-glass-meghalt-emmy-dijra-is-jelolt-szinesz.htmlMeghalt az egykor Emmy-díjra is jelölt Ron Glass. Halálának oka eddig ismeretlen. NewsOrigoHosszú Katinka: "Mindenki azt kapja, amit megérdemel"http://www.life.hu/news/20161127-hosszu-katinka-uszo-uzenete-mindenki-azt-kapja-amit-megerdemel.htmlEdz, versenyez, de mindeközben - nem először - az úszószövetséggel szemben is megfogalmazta a kifogásait Hosszú Katinka. Úgy tűnik, üzenetét sporttársai is támogatják, több sikeres magyar úszó csatlakozott már hozzá. NewsAFP





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.