Rászorulóknak gyűjtenek a Corvinus végzős diákjai

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
gyűjtés jótékonyság gyermekotthon mesekönyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu riportere, Németh Máté volt a szerencsés, aki személyesen is beszélgethett azokkal a végzős diákokkal, akik létrehozták ezt a kedves és hasznos kezdeményezést. 

A budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatói megható, kedves és rendkívül hasznos kezdeményezéssel álltak elő:

mesekönyveket gyűjtenek rászoruló gyerekeknek.

Először egy kórházi meseolvasást akartak a diákok szervezni, ám nem sikerült kapcsolatba lépniük az intézményekkel, ezért esett a választásuk a Cseppkő Gyermekotthonra. Eddig nagyjából 150 könyvet gyűjtöttek össze, és úgy döntöttek, hogy a kezdeményezést rendszeresíteni fogják.

Így válassz könyvet a gyereknek! Mesekönyvet nézegető kislány egy könyvvásáron Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Sokk céggel ellentétben, a kreatív kis csapat nem csak az ünnepek előtt szeretne adni a kicsiknek, hanem mindig, amikor lehetőségük van rá.

"Eddig közel 150 könyvet sikerült begyűjtenünk a gyerekek számára, és azt is boldogan tapasztaljuk, hogy ez az elképzelés másoknak is beindította a fantáziáját - rengeteg megkeresésünk lett egyik napról a másikra - mivel a célunk nem más, mint örömet okozni, úgy hogy közben egy rejtett kulturális missziót is véghez viszünk. – mesélték lelkesen a nekünk adott interjúban.

Ha te is kedvet kaptál az adakozásra, akkor itt tudsz kapcsolatba lépni a szervezőkkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.