Széttépte Budapestet az elképesztő szélvihar

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
vihar szélvihar kárbejelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katasztrófavédelem dolgozói bizonyára nem fognak unatkozni az elkövetkező néhány napban.

Vég nélkül érkeznek a kárbejelentések a katasztrófavédelem budapesti műveletirányítására. Legtöbb esetben vezetékrongálódás vagy kidőlt fák miatt riasztják őket. A Hűvösvölgyi úton villanyvezetékekre dőltek fák, nem messze onnan pedig egy személygépkocsira borult rá egy másik. Újpalotán, a Páskomliget utcában szintén autóra dőlt egy kicsavarodott fa, és folyamatosan érkeznek további bejelentések.

Rengeteg fát csavart ki a viharos szél. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Szintén fák okozta károkhoz riasztották a tűzoltókat Újpestre a Pintér József utcába, a XVI. kerületi Farkasszőlő utcába, a XVII. kerületi Tisza István utcába, a békásmegyeri Bálint György utcába, valamint a X. kerületi Pilisi utcába is.

A II. kerületben található Frankel Leó utcában megrongálódott egy bádoglemez, melynek lelógó darabját tűzoltók segítségével távolították el. A XV. kerületi Szántóföld utcában is fa dőlt az úttestre, ám ott az áramszolgáltató szakembereinek segítségére is szükség volt.

Péntek délelőtt 9 óra körül már 52-re nőtt a kárbejelentések mennyisége, és ez a szám azóta is csak emelkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.