Az Iszlám Állam újabb terrortámadásokat tervez Európában

Forrás: AFP/Ahmad Al-Rubaye -
Iszlám Állam karácsony terrortámadás merénylet Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A civil lakosság lehet veszélyben, az Iszlám Állam ugyanis a társadalom megfélemlítésével kívánja elérni céljait és az Europol szerint nagy a valószínűsége annak, hogy újabb támadások sújthatják Európát.

Nagyon valószínű, hogy újabb támadásokat tervez Európa ellen a ISIS nevű terrorszervezet. Erről adott tájékoztatást az európai uniós tagországok hágai székhelyű rendőri együttműködési szervezete, az Europol. A legfrissebb jelentések szerint főként azok az országok vannak veszélyben, amik részt vesznek a Szíria és Irak területén tevékenykedő Iszlám Állam legyőzésében, de a karácsony közeledte miatt máshol is támadhatnak.

Újabb terrotámadás rázhatja meg Európát Forrás: AFP/Ahmad Al-Rubaye

"Magyarországon alapvetően alacsony a terrorfenyegetettség. Ám

a karácsony fokozott veszélyforrást jelent, mert a dzsihadisták számunkra fontos szimbólumkra csapnak le,

így keresztény ünnepeken támadhatnak" - közölte a Blikkel Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. A titkosszolgálat pedig arról adott tájékoztatást, hogy az Iszlám Állam több tucat embert irányít Európában, akik képesek terrortámadások elkövetésére. A beszámolók szerint a terrorszervezet megtalálja és több esetben arra buzdítja a társadalom peremére sodródott vagy mentálisan terhelt fiatalokat is, hogy a nevében támadásokat kövessenek el.

A civil emberek lehetnek veszélyben:

korábban ugyanis főként a katonai és rendfenntartó erőket célozta meg a terrorszervezet, ma azonban már a lakosságot veszi célba, mivel meg akarja félemlíteni a társadalmat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.