Súlyos betegség után meghalt Dévényi Ádám

Forrás: Youtube -
betegség Bikini zenekar halál Dévényi Ádám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly betegsége legyőzte Dévényi Ádámot, aki nemcsak dalszerző és énekes volt, hanem szövegíró és grafikus is. Legtöbben a Rolls- és a Bikini-átdolgozásai révén ismerhetik a dalait. Halálával hatalmas veszteség érte a magyar könnyűzenét.

Legyőzte súlyos betegsége Dévényi Ádámot, életének 60. évében távozott az élők sorából vasárnap hajnalban. Kimagasló tehetségét az is mutatja, hogy széles területen mozgott a magyar művészvilágban: dalszerző, énekes, szövegíró és még grafikus is volt. Saját zenekart is működtetett, de dalait legtöbben mégis főként a Bikini-átdolgozásai révén ismerhetik.

Súlyos betegség után halt meg Dévényi Ádám Forrás: Youtube

"Óriási veszteség érte a magyar könnyűzenét és tágabb értelemben a művészeti életet is"

- mondta a Dévényi halálhírét megerősítő barát, Németh Alajos. A Bikini frontembere azt is hozzátette, hogy Dévényi Ádám kimagasló tehetség volt, Magyarországon az elmúlt 30 év egyik legnagyobb lírikusa. "Az 1989-ben megjelent Közeli helyeken című lemezünket, amely a Bikini egyik legsikeresebb albuma, ketten együtt írtuk. De ő írta például a Repülök; A férfi megy, a nő marad; az Izzik a tavaszi délután című dal szövegét is, valamint az Adj helyet című slágerét" - sorolta még Németh Alajos elhunyt barátja szerzeményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.