Lehoczky Éva operaénekesnő kutyájával együtt égett halálra

Forrás: MTI/Keleti Éva -
halál kutya tűz Lehoczky Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd délután kapott lángra a 92 éves Lehoczky Éva operaénekesnő budai háza. A művésznőnek sajnos nem volt esélye kimenekülni, kutyájával együtt égett halálra.

Bennégett a házban a híres operaénekesnő, Lehoczky Éva. Ahogy a Life.hu is megírta, kedd délután kapott lángra a művésznő II. kerületi otthona, ám sokáig nem erősítették meg a hírt, miszerint Lehoczky Éva volt az áldozat. Azóta azonban az is kiderült, hogy valószínűleg a kutyája is bennégett a művésznővel együtt.

Lehoczky Éva 1957-ben Forrás: MTI/Keleti Éva

Az operaénekesnő nagyon súlyos sérüléseket szenvedett a tűzben, hiába próbáltak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette - írja a Bors. A lapnak nyilatkozó szemtanúk szerint hatalmas lángok csaptak fel az épületből, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta a tüzet. Sokan úgy gondolják, hogy talán az adventi koszorú miatt történt a tragédia. A szomszédok szerint az idős operaénekesnőnek nem volt segítsége, pedig már 92 éves volt, nehezen mozgott és a cukorbetegséggel is küzdött. Férje Bécsben élt, csak szerdától vasárnapig tartózkodott a budai ingatlanban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.