Klein Dávid és Suhajda Szilárd a trekking csapattal túrázott

Forrás: Facebook/Klein Dávid -
hegymászás Klein Dávid túra Suhajda Szilárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Híres magashegyi expedíciós hegymászóink egy percet nem tudnak mozgás nélkül tölteni. Amikor épp nem egy fontos megmérettetésre készülnek, akkor a trekking csapattal  járják Magyarország legszebb helyeit.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd idejének nagy részében a következő megmérettetésre készül, mely nem más, mint a tavasszal rajtoló Everest Expedíció.

A dolog különlegessége nem csak a megtett távolságban rejlik, hanem annak minőségében is, ugyanis a két férfi

oxigénpalack nélkül tervezi meghódítani a Mount Everest 8848 méteres csúcsát.

Az alaptáborig olyan kísérőket tudhatnak maguk mellett, mint Badár Sándor humorista vagy Száraz Dénes színművész, akik mindketten a trekking túra csapat lelkes tagjai.

A két mindenre elszánt hegymászó a múlt hétvégén kihasználta a nap langyos sugarai nyújtotta szép időt, és túrázást szervezett a trekking csapattal a Pilisben. Azon az útvonalon barangoltak a természetjárók, ahol Szilárd is rendszeresen edzeni szokott: 24km-es terepfutó köröket szokott teljesíteni e szép táj ölelésében.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd, magashegyi expedíciós hegymászók Forrás: Facebook/Klein Dávid

Ám most inkább csak sétálva gyűrték a kilómétereket az Omszki-tó (Budakalász), Nagy-Kevély, Kevély-nyereg, Csobánka, Stiasny-pihenő, Oszoly-csúcs, Csúcs-hegy, Mackó-barlang, Kevély-nyereg, Nagy-Kevély, Omszki-tó útvonalon.

„Fontos megosztani az élményt!" - mondta Suhajda Szilárd.

„Amikor odafent vagyunk, egyedül vagyunk! Nincs kinek megmutatni, nincs kinek örömteli hangon elkiáltani: sikerült! Magasba emelheted a kezed, mint a legtöbb sportoló amint célba ér, de a hegy csúcsán senki sem hall és senki sem lát! Nincs kit megölelni. Nincs közönség, nincs tapsvihar, nincs semmi! Nincs élet sem. Csend van. Szépség. Üresség. Félelem és öröm. És mégis, egy ízig vérig hegymászó ott él igazán! Úgy érzed, a világ legelevenebb pontjává válsz! Hirtelen tíz körömmel kapaszkodsz az életbe! S amint elindulsz visszafelé, egyre csak jobban és jobban vágyod az életet. Amikor újra itthon vagy, na, csak akkor tudod elmondani, mi is történt valójában, mi is történt odafent!"

Ismét nyomoznak Madeleine McCann ügyébenhttp://www.life.hu/news/20161208-madeleine-mccann-ugyeben-ujra-nyomoznak-emberkereskedok-rabolhattak-el.htmlNéhány napja újabb fejlemény került elő a 2007 májusában eltűnt Madeleine McCann ügyében. A rendőrség kapott egy fülest, miszerint emberrablók rabolták el a kislányt hotelszobájából. Most az is kiderült, hogy a portugál rendőrség és a Scotland Yard szoros együttműködésben dolgozik, hogy mielőbb felgöngyölítsék az ügyet. NewsOrigoHosszú Katinka újabb aranyérmével történelmet írt az úszó-világbajnokságonhttp://www.life.hu/news/20161208-hosszu-katinka-uszono-ujabb-aranyermevel-tortenelmet-irt-a-vilagbajnoksagon.htmlKatinka elképesztő! A kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon mindkét szerdai döntőjét megnyerte, vagyis két versenynap után három aranyéremmel és egy ezüsttel áll. Ráadásul idén harmadszor, összessítettben pedig kilencedszer lett világbajnok 25 méteren. Elképesztő teljesítmény!News--Megaláztak egy rákos nőt a repülőtérenhttp://www.life.hu/news/20161207-a-mellrakkal-kuzdo-not-megmotoztak-a-repuloteren.htmlA repülőtér ellenőrző pontján csúnyán megalázták a beteg asszonyt. News--15 éves fiút erőszakoltak meg migránsokhttp://www.life.hu/news/20161207-5-afgan-menekult-eroszakolt-meg-egy-15-eves-fiut.html5 afgán fiú erőszakolta meg hatodik társukat egy erdőben. News--Time magazin: Donald Trump az év emberehttp://www.life.hu/news/20161207-time-magazin-donald-trump-az-ev-embere.htmlDonald Trumpot, az Egyesült Államok következő elnökét választotta az év emberének az amerikai Time magazin. NewsOrigoLezuhant egy utasszállító gép http://www.life.hu/news/20161207-lezuhant-utasszallito-a-pakistan-international-airlines-egy-belfoldi-jarata-legalabb-40-emberrel.htmlLezuhant a Pakistan International Airlines egy belföldi járata, melyen közel 40 ember tartózkodott - közölte szerdán a csitráli térség ügyeletes hatósága. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.