Farkasordító hideg és nyálkás idő: nem kényeztet minket az időjárás

Forrás: Thinkstock -
hideg időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár többnyire felhőtlen idő lesz, a napsütés becsapós lehet. A sugarak ellenére bizony zimankós idő lesz, a frontérzékenyeknek pedig nem árt vigyázni.

Hideg, téli időre számíthatunk, ez hétvégéig kitart. A napsugarak ugyan nem bújnak felhő mögé, de ez nem jelenti azt, hogy kellemes időre számíthatunk. Meglehetősen hideg lesz, nem árt jól felöltözni. Kedden csak fátyolfehők zavarhatják meg néha a napsütést, de már ma is jóval hidegebb várható, mint az elmúlt napokban. Este még erőteljesebb lesz a lehűlés, néhol -12 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Időjárárs: igazi téli hidegre kell számítanunk Forrás: Thinkstock

Szerdán már erősen felhős időre számíthatunk és sajnos a csapadék sem kerül el szinte egyetlen térséget sem. Keleten inkább hószállingózás valószínű, míg nyugaton eső, a köztes területeken pedig ónos esőre lehet számítani. Estére ismét alaposan lehűl az idő, akár -9 fok is lehet. Csütörtök hajnalban még szállingózhat a hó, de később a párás idő miatt inkább az erős ködképződés valószínű, ami napközben tartósan meg is maradhat. Pénteken szintén erős ködre számíthatunk, de csapadék legalább nem lesz, azonban a hőmérséklet estére akár -8 fokra is lehűlhet. Hétvégére sajnos marad a tartósan ködös, párás, nyálkás idő, néhol hószállingózás is előfordulhat. A nap sajnos csak kevés helyen, és rövid időre bukkan elő, hideg, téli időre van kilátás - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.