15,4 milliós kártérítést kapott az anya

Forrás: -- -
baba kártérítés per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kártérítést követelt az anya, kinek gyermekét egy idegen nő szoptatta a kórházban. 

Tammy Van Dyke fiát véletlenül egy másik nőnek adták a kórházban szoptatásra, aki szintén nem vette észre, hogy nem a saját gyermekét tartja a kezében. Annak ellenére sem, hogy a kicsi karszalagot viselt, amit vélhetőleg senki nem ellenőrzött le.

Összecserélték a babákat a kórházban, az egyik édesanya perel
Képünk illusztráció Forrás: --

Az édesanya teljesen felháborodott, és beperelte a kórházat, kártérítést követelt. Mint kiderült nem alaptalanul akadt ki, hiszen a mamacsere miatt a babát teljesen felesleges plusz kivizsgálásoknak kellett kitenni, amelyek ráadásul nem kevés pénzbe kerültek. - tudta meg a Mirror.

A csecsemőt szűrni kellett HIV-re, hepatitisre, és egyéb más betegségre is. A vizsgálatok egy részét három havonta ismételni kellett, amely további kellemetlenségeket vont maga után. Az eset 2012. december 5 -én történt, de mostanáig tartottak a tárgyalások, mire megszületett az ítélet:

15,4 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kapott az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.