Ónos eső miatt szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Fotó: Polyák Attila - Origo -
vészjelzés ónos eső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ónos eső veszélyére hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, szinte az egész országra vonatkozik a figyelmeztetés: a fővároson kívül tizenkét megyében van érvényben.

Nagyon óvatosan kell vezetni a következő napokban, ugyanis ónos eső vagy fagyott eső nehezíti a körülményeket. Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előreláthatólag szerda délig a Duna vonaláig, majd a nap további részében a Dél-Alföld nyugati felében és esetleg Pest-megyében is kialakulhat a veszélyes csapadék.

Ónos eső miatt figyelmeztetést adtak ki Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ónos eső veszélye miatt szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést - írja az MTI. A Dunántúlon még szitálás is kialakulhat, keleten pedig hószállingózás. A frontérzékenyeknek sem kedvez ez a mai nap, ugyanis kettős fronthatás terheli a szervezetünket. A hét hátralévő részében egyre több napsütésre számíthatunk, de hétvégére ismét visszatér a köd. Hideg, téli időre van kilátás, köd és hószállingózás szinte bárhol lehet - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.