Csodával határos módon menekült meg a Hertha magyar edzője a berlini merénylettől

Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber -
magyar edző berlini merénylet Hertha BSC Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Petry Zsolt a Hertha edzője Dárdai Pál mellett, így ő is Berlinben él családjával. Az utolsó pillanatban gondolták meg magukat és végül az otthon melegét választották a karácsonyi vásár helyett azon a napon, amikor a szörnyű merénylet történt.

Sajtóértesülések szerint már 12 halottja és 48 sértültje van a berlini karácsonyi vásáron történt merényletnek, amikor egy hatalmas kamion lassítás nélkül a hömpölygő tömegbe hajtott.

A Nemzeti Sportfelvette a kapcsolatot a Hertha csapatánál edzősködő Petry Zsolttal, aki az utolsó pillanatban döntötte el, hogy mégsem látogat ki csaldjával a vásárra, inkább otthon töltötték a napot, a meleg lakásban.

Berlin, 2016. december 19. Egy berlini karácsonyi vásárban őrködik rendőr 2016. december 19-én, miután egy teherautó a vásárlók közé hajtott. Legalább kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. (MTI/AP/Markus Schreiber) Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

„Nagyon kellemes hely volt mostanáig ez a karácsonyi vásár Berlinben. Kitűnő ételeket, magyar lángost és kürtőskalácsot is lehetett kapni. Csak az elmúlt héten legalább háromszor fordultunk meg ott a feleségemmel. Tegnap, azaz a merénylet napján is úgy terveztük, hogy kisétálunk körülnézni és eszünk valamit. Aztán szerencsére inkább úgy döntöttünk, hogy inkább otthon maradunk és bekuckózunk a lakásba. Egyelőre én is csak annyit tudok a történtekről, amit a tévében láttam és hallottam az esti és a reggeli órákban" - mondta a lapnak az edző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.