Hatalmas robbanás egy mexikói piacon: 27 halott, 70 sérült

Forrás: AFP/Red Cross Mexico -
robbanás Mexikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint detonációban legalább 27-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek - jelentette a helyi média.

Az eset a fővárostól mintegy harminc kilométerre északra fekvő Tultepec város San-Pablito piacán történt, amely az ország egyik legnagyobb pirotechnikai vására. A detonáció következtében tűz ütött ki. A robbanás pillanatában legalább kétezer ember tartózkodott a piacon.

A robbantás következtében a teljes piac megsemmisült Forrás: AFP/Red Cross Mexico

A helyszínen készült felvételekből ítélve a piac teljesen megsemmisült, és károk keletkeztek néhány környékbeli épületben is. A katonaság evakuálta a környékbeli házak lakóit. A detonáció oka egyelőre nem ismert. Egyes hírügynökségi jelentések szerint nem egy, hanem több robbanás történt. A piacot sűrű füstfelhő borított be. Egy tucatnyi rohamkocsi és több tűzoltóegység érkezett a helyszínre. Az elmúlt években ugyanezen a piacot több tűzeset is történt. Enrique Pena Nieto államfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és fogadkozott, hogy a kormány segítséget fog nyújtani nekik és a sérülteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.