A NÉBIH 3 tonna karácsonyi édességet foglalt le: mind romlott volt

Forrás: NÉBIH -
karácsony csoki romlott élelmiszer Nébih édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tonna karácsonyi édességet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Szerencsére még a boltba kerülésük előtt sikerült rátalálni a lejárt édességekre, több milliós bírság várható az ügyben.

Színes papírba, vagy gyönyörű karácsonyi dobozba csomagolt édességeket foglalt le a NÉBIH, ugyanis a szép külső romlott belsőt takart. Egy törökbálinti raktárban tartott ellenőrzést a hatóság és sajnos az előzetes gyanúk beigazolódtak: rengeteg lejárt édességet foglaltak le.

3 tonna lejárt édességet foglalt le a NÉBIH Forrás: NÉBIH

A NÉBIH nem véletlenül, hanem egy megkeresés alapján tartott épp ott ellenőrzést. A magyar-román határon végzett ellenőrzések során ugyanis egy kamiont gyanúsnak találtak, ezért a NAV munkatársai egészen a törökbálinti helyszínig kísérték a teherautót és értesítették a NÉBIH alkalmazottait is.

A szépen csomagolt gusztusos csoki sajnos romlott volt Forrás: NÉBIH

A raktárban rengeteg lejárt édesség lapult, és mivel ott volt az előző napi szállítmány is, összesen 30 tonna karácsonyi csokit kellett bevizsgálnia a szakembereknek. Ezek közül több mint 3 tonnát, pontosan 3364 kg lejárt édességet és édesipari alapanyagot vontak ki a forgalomból. Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható - adta hírül a hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.