Óriási kártérítést fizet az IKEA a halált okozó komód miatt

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Peter Endig -
kártérítés haláleset Ikea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő összeget fizet az IKEA kártérítésként a komódok miatt, amik három kisgyerek életét oltották ki. 

50 millió dollár kártérítést fizet az IKEA annak a három családnak, akiknek gyermekeire borult az áruház által gyártott "MALM" fantázianevet viselő komód

Camden Ellis és Curren Collas 2 évesek voltak, Ted McGee pedig 23 hónapos. Az üzletlánc az első két haláleset után felszólította a vásárlókat, hogy falhoz rögzítés nélkül ne használják a komódokat, ám a harmadik halálesetet követően több millió komódot rendelt vissza a cég Észak-Amerikában.

A világ legészakibb fekvésű IKEA áruháza a svédországi Haparandában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Peter Endig

A családok jogi képviselete szerint az összeg nagysága mutatja a helyzet súlyosságát. A kártérítést egyenlő arányban fogják elosztani a három család között, bár erről még hivatalos megállapodás nem született - írta meg a HVG.

Az IKEA ezen felül további 50-50 ezer dollárt ajánlott fel három kórháznak, illetve 100 ezer dollárt egy jótékonysági intézménynek. A cég azt is vállalta, hogy szigorúbb feltételek mellett fogják gyártani a bútoraikat, illetve a reklámokban is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a biztonságos használatra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.