A berlini merénylet idején már halott volt a lengyel sofőr

Forrás: MTI/EPA-DPA/Paul Zinken -
kamionsofőr berlini merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boncolási jegyzőkönyv eredményei szerint a tömegbe hajtó kamion sofőrjét már órákkal a merénylet előtt meglőtték. 

A berlini terrortámadás során egy kamion hajtott a karácsonyi vásárban sétáló emberek közé. Az eset következtében 12 ember, köztük a lengyel férfi veszítette életét, a sérültek száma 53.

A 37 éves lengyel sofőrt a merénylet után holtan találták meg, egy lőtt sebbel a fején, illetve egy késszúrás nyomával a testén. Az érdekes azonban az, hogy a boncolási eredmények szerint Lukasz Urbant december 19-én 16.30 és 17.30 között lőtték fejbe, míg a kamion este 8-kor rohant a vásárlók közé - írta meg a Bild.

A sofőr már talán nem is volt életben a merénylet idején de ha mégis, akkor hős tettet hajtott végre Forrás: MTI/EPA-DPA/Paul Zinken

Az igazságügyi orvosszakértők azt sem zárják ki, hogy Lukasz nem halt bele azonnal a sérüléseibe, vagyis életben volt még akkor, mikor a merénylő a tömegbe hajtott az óriási járművel. Ezt azért is gondolják, mert a kamion nagyjából 60-80 méteren át gázolt át az embereken és a vásári standokon, de egy hirtelen balra kormányzással jelentősen irányt váltott, és egy kerítést lerombolva ismét az úttesten kötött ki.

Sokak szerint a lengyel sofőr dulakodott a merénylővel, próbálta menteni a menthetőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.