96 évesen elhunyt Richard Adams, neves angol író

Forrás: AFP -
halál Richard Adams író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 24-én távozott az élők sorából Richard Adams, akinek legismertebb műve a Watership Down című állatregény volt, magyar nyelven Gesztenye, a honalapító címen jelent meg.

96 évesen, december 24-én elhunyt Richard Adams. Legismertebb műve a Watership Down című állatregény volt - írja a New York Times. Az 1920-ban született író újkori történelmet tanult az oxfordi Worcester egyetemen, de tanulmányait félbe kellett hagynia, mert megkapta behívóját a brit hadseregbe a Németország és Anglia között kirobbant háború miatt. 1946-ban szerelt le, ezután pedig megszerezte az egyetemi végzettségét.

96 évesen, december 24-én hunyt el Richard Adams Forrás: AFP

A minisztériumban vállalt munkát, és akkor kezdett történeteket írni is.

Eleinte csak a lányainak mesélt utazásaik során, rengetegez improvizált, amiből végül megszületett a Gesztenye, a honalapító.

Gyerekei kérésére írta le, majd kiadót is keresett, de három ügynökség visszautasította. Végül a Rex Collings gondozásában megjelenhetett a regény, ami nagyon hamar nemzetközi sikereket ért el. Az elkövetkezendő néhány évben az eladások meghaladták az egymilliós példányszámot is, hamar a modern irodalom klasszikusává vált. Az író 2010-ben vonult vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.