Michael Schumacher ma 48 éves

Forrás: AFP -
pilóta Michael Schumacher születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma 48 éves Michael Schumacher, a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta. Sajnos azonban nincs oka a családnak az ünneplésre, a sportoló állapota továbbra sem javul.

Michael Schumacher a legeredményesebb pilóta a világon, ő volt az első német Forma-1-es világbajnok. Számos világrekordot tart, például ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole-pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában. A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott.

Michael Schumacher ma 48 éves Forrás: AFP

2006-ban jelentette be, hogy annak az idénynek a végén befejezi Forma-1-es pályafutását, de 2010-ben visszatért. A Mercedes csapatnál folytatta a versenyzést, de összességében nem sikerült fényesen az az év. Az ott eltöltött időszak alatt pedig csupán egy dobogós eredményt tudott elérni. Schumacher a pályán sok veszélyes helyzetben vett részt, mégis egy családi kirándulás során került életveszélybe. 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet, azóta nagyon keveset lehet tudni a pilóta állapotáról. A rajongók csak reménykednek, hogy egyszer felépül a sportoló, aki valószínűleg már drasztikusan lefogyott balesete óta, ugyanis 3 éve kizárólag infúzióval táplálják. A ma 48 éves pilótáról az is kiderült, hogy mennyibe került az ellátása: körülbelül 5 milliárd forintba került eddig Michael Schumacher ápolása.

/1312/Schum20131231113959

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.