Ónos eső miatt adtak ki riasztást több megyére is

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
időjárás hófúvás ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fokozottan oda kell figyelnie annak, aki a napokban autóval közlekedik. A fagyok, ónos eső, havazás és köd nagyban rontják a látási viszonyokat és nehezítik a közlekedést. Ma éppen ónos eső miatt adtak ki riasztást.

Rengeteg helyen már el is kezdődött a havazás az országban, ami szintén nem kedvez a közlekedési viszonyoknak, ahogy az ónos eső sem. Utóbbi válthatja fel a hószállingózást hazánkban több helyen is, ami miatt riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Riasztást adtak ki ónos eső miatt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Eleinte a Dunántúl nyugati, délnyugati felén várható majd a veszélyes csapadék, később azonban más, főként a középső megyékben is jellemző lehet az ónos eső. Széllökésekre és hófúvásokra is figyelmeztetnek, ezek Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesznek valószínűek – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.