Klaus Wildbolz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klaus Wildbolz szülővárosában, Bécsben hunyt el csütörtökön. Halálhírét a bécsi rádió jelentette a színész ügynökségének közlése alapján.

Hetvenkilenc éves korában meghalt Klaus Wildbolz színész. A számos német és osztrák film és televíziós sorozat, köztük A hegyi doktor és a Kastélyszálló főszereplője, a tévénézők egyik kedvence volt.

A svájci származású Klaus Wildbolz 1937. augusztus 25-én született Bécsben. Kereskedelmi Akadémiát végzett, majd Bécsben, a Reinhardt Szemináriumban tanult zenét és művészeteket. Első fellépése a Josefstadti Színházban volt 1965-ben.

Az 1970-es évek közepén kezdett el televíziózni műsorvezetőként, majd számtalan filmben és filmsorozatban kapott főszerepet és vendégszereplőként láthatták őt a nézők a Derrick című krimisorozatban és az Álomhajó című romantikus sorozatban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.