Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Dunán

Forrás: MTI/EPA//Friso Gentsch -
jég Duna Budapest hajózás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunán kialakult jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el kedden délután - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

Közleményük szerint a fővárosi kormányhivatala közlekedési főosztálya, mint hajózási hatóság, a vízi közlekedés biztonsága érdekében 16 órától elrendelte a korlátozást a folyó 1792 és 1433 folyamkilométere között. Ennek nyomán Gönyűtől a déli országhatárig tilos a hajózás. Ez vonatkozik a komp- és révközlekedésre valamint a budapesti szakaszon történő hajózásra is. A zárlat feloldása a jégviszonyok alakulásától függ - írta a kormányhivatal.

Tilos hajózni a Dunán - képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA//Friso Gentsch

A zárlat alól mentesülnek a folyamfelügyeleti és a vízügyi szervek hajói, továbbá a jégtörésben, valamint a segítségnyújtási, mentési munkálatokban résztvevő hajók. A hajózási zárlat visszavonásig érvényes - olvasható a hirdetményben.

Gizi néni nyílt levelet írt Vajna Timinek - Mindenki imádja az írását!http://www.life.hu/news/20170110-nyilt-levelet-irt-egy-idos-no-vajna-timinek.htmlGizi néni nem volt szégyellős, nyíltan felvállalta a közte és Vajna Timi között húzódó különbséget. Nyílt levele frappáns, és rendkívül szórakoztató. NewsOrigoÍgy próbálta elrabolni a 8 éves gyermeket: csak felkapta, és vittehttp://www.life.hu/news/20170110-ismeretlen-ferfi-probalta-elrabolni-a-8-eves-gyermeket.htmlDöbbenetes videót tettek közzé arról, hogyan próbált egy ismeretlen férfi elrabolni egy kisfiút. A 8 éves gyermeket egyszerűen csak felkapta az illető egy birkózó versenyen. NewsOrigo1,5 méteres boára bukkantak egy XX. kerületi játszótérenhttp://www.life.hu/news/20170110-orias-boat-talaltak-egy-budapesti-jatszoteren.htmlEgy járókelő bukkant rá a nagyjából 1,5 méteres állatra a játszótéren. NewsOrigoCsepelen órákig lógott egy véres holttest a negyedik emeletrőlhttp://www.life.hu/news/20170110-ongyilkossag-csepelen-orakig-logott-a-holttest-a-negyedikrol.htmlÓrákig lógott Csepelen az egyik negyedik emeleti lakásból egy véres holttest. A járókelők mind láthatták a borzalmas öngyilkosság részleteit.News--Bécsi kórházban tett látogatást George Michael egy hónappal a halála előtthttp://www.life.hu/news/20170109-becsi-korhazban-tett-titkos-latogatast-george-michael-egy-honappal-a-halala-elott.htmlA popsztár magángéppel repült Bécsbe 2016 novemberében, hogy találkozzon két elismert orvossal abban a kórházban (AKH – Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien), ahol 6 évvel ezelőtt megmentették az életét. Michael édesapja és kedvese, Fadi Fawaz is vele utazott. Utóbbi akkor azt nyilatkozta, hogy üzleti céllal utaztak az osztrák fővárosba. News--Meghalt Nagyi, a 105 éves kardszárnyú delfin http://www.life.hu/news/20170109-meghalt-a-105-eves-kardszarnyu-delfin.htmlSajnos úgy tűnik, hogy életét vesztette minden idők legidőseb kardszárnyú delfine, a 105 éves Nagyi. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.