Nem örülhetünk sokáig az enyhülésnek: hamarosan újra dermesztő fagy lesz

Forrás: Szakadáti Oliver / Life.hu -
enyhülés időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemsokára enyhülnek a szibériai fagyok, de még messze a tél vége. A kellemesebb idő sajnos nem tart sokáig. Csak néhány napig élvezhetjük az enyhülést.

Csupán egy rövid látogatást tesz nálunk az enyhe idő, hiába szeretnénk, még nem lélegezhetünk fel, ugyanis gyorsan visszatér a szibériai hideg. Már évek óta nem tapasztaltunk ilyen dermesztő fagyokat, és még messze a végleges szabadulás. Sokáig a ruharétegek alá leszünk még zárva! Szerda reggel helyenként -20 fokról indult a nap, ÉNy felől már hószállingózás, havazás is kialakulhat. Ma még biztosan marad a kemény fagy, és csak lassan jön az enyhülés.

Ilyen a befagyott Balaton Forrás: Szakadáti Oliver / Life.hu

Csütörtökön kellemes időre ébredhetünk, már ami a hőmérsékletet illeti: -8 és 2 fok között alakul. Az időjárás azonban nem lesz olyan élvezetes. Több helyen hullhat a hó, ónos eső, havas eső, és később szimpla esőre is kell számítanunk. Pénteken sem lesz tiszta idő, bár legalább a vegyes halmazállapotú csapadékok helyett már csak hóra kell majd számítanunk. Szombaton viszont ránk kacsint a szerencse, ugyanis a kemény fagyok, és a nedves idő is elkerül minket, még a nap is kisüt! Jobb, ha kiélvezzük, ugyanis vasárnapra már zúzmarás köd képződik, hószállingózás is előfordulhat majd! Hétfőn pedig visszatér a szibériai hideg, -18 fokkal köszönt minket a hétindító napon - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.