Kiadták a riasztást: ezekben a megyékben támad a bénító köd

Forrás: Thinkstock -
időjárás köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, főként az Északi-középhegység térségében, illetve annak vastag hóval borított előterében (elsősorban Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye keleti, illetve északi részén és esetleg Borsod megye egyes részein) a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 15 Celsius-fok alatt valószínű.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Emiatt vasárnapra és hétfőre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 12 és mínusz 7 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon mínusz 17 és mínusz 12 fok közé is hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Kiemelték továbbá, hogy éjszaka elsősorban az Alföldön, az Északi-középhegység térségében és a Dunántúl középső és nyugati részein nagyobb területen képződhet sűrű, zúzmarás köd. Akár hószállingózás, esetleg ónos szitálás is lehet. A tartós, sűrű köd veszélye miatt Baranya, Somogy, Zala, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki figyelmeztetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.