25 év után találta meg a családját egy fiú

Forrás: NORTHFOTO/©Armando Gallo/ARGA Images Inc./Armando Gallo/Arga Images -
Google Earth kutatás eltűnt gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 5 éves kisfiú elaludt a vonaton, majd 1500 km-re az otthonától ébredt fel. 25 év után találkozott újra a családjával, 12 évig kutatott utánuk.

Saroo Brierley elaludt a vonaton, és az otthonától 1500 km-re, Calcuttában ébredt fel. A fiú eleinte az utcán élt, majd árvaházba került. 1987-ben egy ausztrál házaspár fogadta örökbe, nekik köszönheti az új életét, amelyhez új név és személyazonosság is járt. Márkás ruhákban járhatott, jó iskolákban tanulhatott, hiszen az eredeti otthonához képest a világ másik végén nőtt fel, de Saroo sosem tudta feledni a pici kori emlékeit, nagyon kíváncsi volt, honnan származik – írta a Daily Mail.

30 éves felnőtt férfiként láthatta viszont először az édesanyját és testvéreit Forrás: NORTHFOTO/©Armando Gallo/ARGA Images Inc./Armando Gallo/Arga Images

"Még mindig emlékszem az eszeveszett pánikra, amit éreztem, amikor felébredtem. A vonat zárva volt, legközelebb Calcuttában tudtam leszállni" – emlékezett vissza a férfi.

A Google Earthnek köszönhetően találta meg a hazáját, amelyről

mindössze annyit tudott, hogy nagyjából 1500 kilóméterre lehet Calcuttától.

A vasútvonalakat és a műholdképeket összevetve, több éven át tartó kutatás után 2012-ben megtalálta a családját. Elutazott hozzájuk, megható találkozásban volt részük. A Google egy kis videót készített az esetről, Brierley pedig könyvet írt az életéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.