Komoly balesetet szenvedett Miklós Edit: 4 órán át műtötték

Forrás: AFP/Mark Ralston -
műtét Miklós Edit baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap éjjel került sor a sürgős beavatkozásra, miután a Világkupa-harmadik helyezett sízőnk súlyos balesetet szenvedett edzés közben. 

Altenmarkt–Zauchenseeben történt az eset, a lesiklóverseny hivatalos edzése közben. Edit egy nagy esés következtében súlyosan sérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az ausztriai Innsbruck melletti magánklinikán este 9-kor kezdték meg az operációt, és hajnal 1 körül végeztek, ami azt jelenti, hogy a nagyjából

4 órán keresztül műtötték a sportolónőt.

Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTON Forrás: AFP/Mark Ralston

Nem csoda, hiszen a szalagszakadáson felül csonttörést és porcsérülést is találtak az orvosok.

"A körülményekhez képest jól van, már reggelizett, és várja orvosát, aki műtötte, hogy beszámoljon neki a részletekről" - mondta Kapitány Ildikó, a Magyar Síszövetség főtitkára, aki most is Edit mellett van a kórházban - írta meg az Origo.

A rehabilitációs nagyjából 6 hónapig fog tartani, vagyis ősszel már újra visszatérhet, és indulhat a jövő évi olimpián is Pjongcsangban. Egy másik magyar híresség is Ausztriában szenvedett síbalesetet, de ő szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.