Íme Shati, a házi baromfi

Forrás: Thinkstock -
fotó baromfi házi Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pest megyei Dányban élő tyúk másfél éve egy keltetőben látta meg a napvilágot. Ma már viszont a házban él a gazdáival, sőt még az ágyra is rámehet. 

Ám a kis kedvenc, Shati tavaly novemberben megbetegedett. "Csak gubbasztott az óljában, ezért azonnal állatorvoshoz vittük. Kiderült: léghólyagfertőzése van, antibiotikumos kezelést kapott. A betegsége idejére bevittük a házba. Amikor jobban lett, vissza akartuk engedni a társaihoz az udvarra, de ahogy letettük a földre, újra rosszul lett, olyan volt, mintha elájult volna. Gyorsan visszavittük, és azonnal magához is tért." - mesélte Eszmeralda, aki szerint Shati igazi családtag lett.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A másfél éves tyúk ott szeret tartózkodni, ahol a ház lakói vannak. Ha csinos gazdája például az internetet böngészi, a tyúk rögtön ott terem, emellett Shati a legjobban az állatos videókat kedveli - írja a Bors. Ide kattintva képeket is megnézhetsz az állatról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.