Vallott az isztambuli merénylő: nem a klub volt az eredeti célpont

Forrás: AFP/Handout -
terrortámadás Isztambul vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkapták az isztambuli merénylőt, aki január elsején 39 ember életét oltotta ki a Boszporusz partján fekvő Reina klubban. Vallomásából kiderült, hogy nem a szórakozóhely volt az eredeti célpontja, hanem a Taksim tér, de ott túl nagy volt a biztonsági intézkedés.

Sikerült elfogni a január elseji isztambuli terrortámadás elkövetőjét. Abdulgadir Masharipov első kihallgatásán elhangzottakat a Hürriyet című török lap hozta nyilvánosságra. Kiderült, hogy nem is a szórakozóhely volt az eredeti célpontja a támadónak, valamint az is, hogy közvetlenül az Iszlám Államtól, Rakka városából kapta a parancsot.

Az isztambuli merénylő Forrás: AFP/Handout

A terrortámadást a Taksim téren kellett volna végrehajtania, de ott túl nagy volt a biztonsági óvintézkedés.

"Megérkeztem a Taksim térre, de ott nagyon intenzív volt a biztonsági intézkedés. Úgy tűnt, hogy nem lehet elvégezni a terrortámadást.

Felvettem a kapcsolatot a személlyel, akitől a parancsot kaptam. Úgy döntöttünk, hogy a Taksim téren nem lehet támadni, rám parancsolt, hogy keressek egy másik helyszínt" - mondta a terrorista, aki ezután este 10 körül taxiba szállt és végighajtatott a Boszporusz európai oldalán. A Reina klub nem tűnt túl biztonságosnak, ezért esett végül erre a választása. Felhívta a rakkai parancsnokát, aki szintén jóváhagyta a helyszínt. Ezután visszataxizott lakhelyére, ahol magához vette a fegyvereit és elvégezte a merényletet. 39 embert ölt meg és további 69 embert megsebesített.

Ez volt az első fotó a merényletről Forrás: NORTHFOTO

A férfiról a merénylet után előkerült egy felvétel, amiről kiderült, hogy korábban egy Taksim téri terepszemlén készült, és ezzel üzent az Iszlám Államnak. A férfi azt is elmondta, hogy Afganisztánban kapott fegyveres kiképzést az al-Kaida terrorcsoporttól, az Iszlám Államhoz csak később csatlakozott - írja az MTI.

Földrengés érte Rómát: két metróvonalat is kiürítettekhttp://www.life.hu/news/20170118-foldrenges-razta-meg-olaszorszagot.htmlKét közepes erejű földrengést is észleltek Rómában, megtették a szükséges óvintézkedéseket. News--A ragyogó napsütés mellett dermesztő fagyok lesznekhttp://www.life.hu/news/20170118-idojaras-dermeszto-fagyok-lesznek.htmlTovábbra is tartja magát a fagy, sajnos hiába várjuk az enyhülést, nem jön el. A kemény mínuszok mellett az egyetlen örömünk, hogy legalább kisüt a nap! NewsOrigoGondolnád, hogy hajból fantasztikus dekorációk készülnek? Videó!http://www.life.hu/news/20170118-kinaban-hajbol-keszitenek-dekoraciot.htmlA kínaiak időről-időre mindig meg tudják lepni az európai népet, így történt ez most is. Ipari mennyiségű hajból készítenek lakásdekorációkat. NewsThinkstockSzellemvadász állítja: egy báró lelkétől szakállat kapott ajándékbahttp://www.life.hu/news/20170118-szakallat-kapott-egy-lelektol-a-szellemvadasz.htmlSzellemvadász barátaival tett látogatást Andrew Alexander egy kastélyban, ahol készült róla egy fotó. Mindenkit megdöbbentett azonban az elkészült kép: a simaarcú férfinak ugyanis szakálla volt rajta. Andrew úgy gondolja, egy a kastélyban kísértő bárótól kapta a szőrzetet. NewsThinkstockRégen a légynek sem tudott volna ártani: Mára hidegvérű gyilkos lett a lányhttp://www.life.hu/news/20170117-egy-aranyos-kislanybol-lett-szadista-sorozatgyilkos.htmlA szülők értetlenül állnak az események előtt. Állításuk szerint gyermekük egy tündéri kislány volt, aki a légynek sem tudott ártani. Mára azonban a kegyetlen gyilkosok táborát erősíti. Hogy jutottak idáig? News--Molnár Csilla, öngyilkos szépségkirálynő otthona ismét eladóhttp://www.life.hu/news/20170117-molnar-csilla-ongyilkos-szepsegkiralyno-otthona-elado.htmlMindenkit megrázott annak idején Molnár Csilla tragédiája, azóta is élénken emlékszünk a szépségkirálynőre, aki önkezével vetett véget az életének. Otthona az elmúlt évtizedekben többször is gazdát cserélt, most újra hirdetik Molnár Csilla egykori lakását. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.