Földrengés érte Rómát: két metróvonalat is kiürítettek

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Lattanzio -
földrengés Olaszország Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két közepes erejű földrengést is észleltek Rómában, megtették a szükséges óvintézkedéseket. 

A mai napon tapasztalt két közepes erejű rengést nem csak Rómában, hanem azon a területen is érzékelni lehetett, ahol tavaly emberek száza veszítette életét, szintén földrengés következtében.

Személyi sérülésről és komoly károkról egyelőre nem tudni, de a biztonság kedvéért megtették a szükséges intézkedéseket, például két metróvonalat is kiürítettek.

Már sokadjára történik Olaszországban földrengés
Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Lattanzio

A földtani intézet beszámolója szerint az első rengés 104 km-re volt Rómától, és csak 7 km-re Amatrice városától, amely komoly károkat szenvedett a tavaly augusztusi természeti csapás miatt. A mérési adatok alapján az első egy 5,3-a erősségű rengés volt, és a második alkalommal is hasonló értéket állapítottak meg. - írta meg az Independent.

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet mérései szerint az elmúlt időszak sűrű földrengései átalakították a térség domborzatát, az epicentrum környékén például 70 cm-rel süllyedt meg a talaj.

A ragyogó napsütés mellett dermesztő fagyok lesznekhttp://www.life.hu/news/20170118-idojaras-dermeszto-fagyok-lesznek.htmlTovábbra is tartja magát a fagy, sajnos hiába várjuk az enyhülést, nem jön el. A kemény mínuszok mellett az egyetlen örömünk, hogy legalább kisüt a nap! NewsOrigoGondolnád, hogy hajból fantasztikus dekorációk készülnek? Videó!http://www.life.hu/news/20170118-kinaban-hajbol-keszitenek-dekoraciot.htmlA kínaiak időről-időre mindig meg tudják lepni az európai népet, így történt ez most is. Ipari mennyiségű hajból készítenek lakásdekorációkat. NewsThinkstockSzellemvadász állítja: egy báró lelkétől szakállat kapott ajándékbahttp://www.life.hu/news/20170118-szakallat-kapott-egy-lelektol-a-szellemvadasz.htmlSzellemvadász barátaival tett látogatást Andrew Alexander egy kastélyban, ahol készült róla egy fotó. Mindenkit megdöbbentett azonban az elkészült kép: a simaarcú férfinak ugyanis szakálla volt rajta. Andrew úgy gondolja, egy a kastélyban kísértő bárótól kapta a szőrzetet. NewsThinkstockMegfojtotta a nőt, majd közösült a tetemével egy férfihttp://www.life.hu/news/20170117-megfojtotta-a-not-majd-a-holttestevel-kozosult-a-ferfi.htmlElképesztő történet látott napvilágot: egy férfi féltékenységből ölt, de ezután még meg is erőszakolta a holttestet. NewsThinkstockÍme Shati, a házi baromfi http://www.life.hu/news/20170117-o-magyarorszag-legcukibb-hazi-baromfija-shati-foto.htmlA Pest megyei Dányban élő tyúk másfél éve egy keltetőben látta meg a napvilágot. Ma már viszont a házban él a gazdáival, sőt még az ágyra is rámehet. NewsThinkstockBizarr: démon végezhetett az ördögűző pappalhttp://www.life.hu/news/20170117-demoni-ero-vegzett-az-ordoguzo-pappal.htmlMalachi Martin rejtélyes körülmények között veszítette életét.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.