Mark Zuckerberg több száz bennszülött családot perel

Forrás: AFP/Kay Nietfeld -
Facebook Hawaii per Mark Zuckerberg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook megálmodója a fejébe vette, hogy nem közösködik senkivel a 700 hektáros telkén. Többszáz helyi lakost perel. 

Mark Zuckerberg hawaii családokat perel, mert arra akarja rávenni őket, hogy adják el a telkeiket. A 32 éves programozó 700 hektáros, felparcellázott telkének bizonyos százaléka a helyi lakosok tulajdonát képezi, ezért jogukban áll átsétálni Zuckerberg területén.

Mark Zuckerberg terjeszkedni akar Forrás: AFP/Kay Nietfeld

A milliárdos férfi azt szeretné, ha nyilvános árverésen kelnének el a telkek, ezért indította a pert. Az eset felgöngyölítése problémákba ütközhet, ugyanis a földterületek tulajdoni joga sokszor generációról-generációra száll, és számos esetben az illető nem is tud róla, hogy földdel rendelkezik - írta meg a DailyMail.

Hawaii területén egyébként gyakran történnek földterület adás-vételek, de Zuckerberg telke egy kényes területen fekszik, amelyhez vallási és hagyománybéli okok miatt ragaszkodnak a helyiek.

5 hónapos babáját árulta egy férfi: Autót akart vennihttp://www.life.hu/news/20170119-az-interneten-arusitotta-kisbabajat-egy-ferfi.htmlHihetetlen, de a férfi az interneten árusította saját gyermekét, hogy sürgősen pénzhez jusson. NewsOrigoHázasságot kötött két óvodás kisgyerek - Szertartás is volt!http://www.life.hu/news/20170119-osszehazasodott-ket-ovodas-gyerek.htmlHa már a polgármesteri hivatalban jártak, gondolták máris szeretnék összekötni az életüket. A kívánságuk teljesült, megtörtént a szertartás. News--Jógázás sörrel - Így meditálnak az ausztrálok http://www.life.hu/news/20170119-ausztraliaban-mar-sorrel-jogaznak.htmlBármennyire is furcsán hangzik, az ausztrálok szerint ez teljesen normális: jógázni járnak, és közben söröznek is. News--Váratlan fordulat a királyi családban: válik Lajos herceghttp://www.life.hu/news/20170119-valik-henrik-luxemburgi-nagyherceg-fia.htmlSajnos úgy tűnik, hogy válni készül Henrik luxemburgi nagyherceg fia, Lajos herceg. News--Ok nélkül bántalmazott embereket: Édesanyja láncra verte 6 évrehttp://www.life.hu/news/20170119-lancra-verve-fekudt-6-evig-egy-ferfi.html6 évig feküdt egy ágyhoz láncolva a 31 éves férfi. Édesanyja szerint nem volt más választása, ki kellett kötöznie. NewsThinkstockFöldrengés érte Rómát: két metróvonalat is kiürítettekhttp://www.life.hu/news/20170118-foldrenges-razta-meg-olaszorszagot.htmlKét közepes erejű földrengést is észleltek Rómában, megtették a szükséges óvintézkedéseket. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.