Döbbenetesen hideg hétvége jön: Mínusz 25 fok is lehet

Forrás: AFP/Thomas Kienzle -
hőmérséklet időjárás január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszaka az Alföldön (a Tiszántúl keleti felének kivételével), az Északi-középhegységben és a Dél-Dunántúlon sokfelé mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben több helyen mínusz 20, kisebb körzetekben mínusz 25 fok körül alakulhatnak a minimumok.

Péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Ennek ellenére a hajnali ködfoltok feloszlása után ragyogóan napos idő lesz - írja a Köpönyeg.hu. Reggel zord hidegre van kilátás

-22 és -10 fok közötti értékekkel, és délután is jócskán fagyni fog.

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Budapestre és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hideg veszélye miatt. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén is marad a hideg idő: többfelé napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz.

Emellett ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell a hétvégén.

Szombat reggelre már nagyobb területen válik párássá a levegő, néhol zúzmarás ködfoltok is megjelennek. A kemény hideg folytatódik: reggel -15, délután -5 fok lehet a jellemző hőmérséklet.

Az éjszakai órákban foltokban sűrűbb, zúzmarás köd képződésére kell számítani főként az Alföld északi felében és az Északi-középhegység völgyeiben. Ködfoltok napközben is megmaradhatnak, legnagyobb eséllyel a Nyírségben.

Vasárnap tovább terjeszkedik a pára és a ködfelhőzet, de még mindig lehetnek derengő tájak is. A ködfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Maradhat az egész napos fagy.

Mark Zuckerberg több száz bennszülött családot perelhttp://www.life.hu/news/20170119-marck-zuckerberg-oriasi-telket-akar-hawaiin-ezert-perel.htmlA Facebook megálmodója a fejébe vette, hogy nem közösködik senkivel a 700 hektáros telkén. Többszáz helyi lakost perel. News--Cipőjével gyógyított vaginát egy pap: A nő sírva fakadt örömébenhttp://www.life.hu/news/20170119-egy-pap-a-cipojevel-gyogyit-vaginat.htmlAz afrikai pap a közösségi oldalán tette közzé a videót, amelyben meggyógyítja a beteg nőt. News--Szelfiket tett közzé: Letartóztattak a iráni testépítőnőt http://www.life.hu/news/20170119-letartoztattak-a-szelfiket-keszito-irani-testepitot.htmlSzerette volna megmutatni izmos testét az iráni testépítőnő, de letartóztatás lett a vége. News--Így néz ki az olasz szálloda, amit letarolt a lavina - Videóhttp://www.life.hu/news/20170119-igy-nez-ki-az-olasz-szalloda-ami-letarolt-a-lavina.htmlAz olasz Rai csatorna tette közzé a videót, amiben bejárják azt a szállodát, amit betemetett a lavina az olaszországi Pescara városában. A hotel tulajdonképpen összeomlott. News5 hónapos babáját árulta egy férfi: Autót akart vennihttp://www.life.hu/news/20170119-az-interneten-arusitotta-kisbabajat-egy-ferfi.htmlHihetetlen, de a férfi az interneten árusította saját gyermekét, hogy sürgősen pénzhez jusson. NewsOrigoIlyen időjárásra számíthatunk hétvégén: kemény fagyok és ónos szitálás is leszhttp://www.life.hu/news/20170119-a-hetvegen-kemeny-fagyok-es-onos-szitalas-lesz.htmlHiába várjuk, hogy kicsit enyhüljön az idő, erre még sokáig nem lesz példa. Hétvégén legalábbis biztosan nem. Kemény fagyokra és ónos szitálásra is számíthatunk. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.