Tömegbe hajtott egy autó Melbourne-ben: hárman meghaltak

Forrás: MTI/EPA/. -
gázolás Melbourne Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy sebességgel hajtott a tömegbe Melbourne-ben egy autó, a gázolásban 25 ember megsérült, és hárman életüket vesztették, köztük egy kisgyermek. A rendőrség leszögezte, hogy nem terrortámadás történt.

Nagy sebességgel hajtott a tömegbe Melbourne-ben egy autó. A forgalmas Bourke Streeten történt a gázolás, amelyben legalább 25 ember megsérült, és hárman életüket vesztették. Az áldozatok közül az egyik kisgyermek volt.

A rendőrség leszögezte, hogy nem terrorcselekmény történt.

Állítólag ő az elkövető Forrás: MTI/EPA/.

A sérültek közül többen is súlyos állapotban kerültek kórházba, miután valaki a forgalmas, belvároson áthaladó Bourke Streeten a tömegbe hajtott. Több szemtanú megdöbbenve számolt be a látottakról.

"Az emberek csak repültek. Lepattantak a motorháztetőről, és betörték a kirakatokat"

– mondta a The Age című lapnak az egyik szemtanú. A legfrissebb információk szerint összesen 31 embert szállítottak kórházba, de nem mindenkit sérülés miatt, van, aki sokkos állapotba került a látottaktól, azért szorul ellátásra. A rendőrség csak a sofőr letartóztatásáról tett bejelentést. Állítólag a

26 éves James "Jimmy" Gargasoulas volt a gázoló, aki korábban már szembekerült a törvénnyel,

a többi között kábítószer-használat miatt, sőt már börtönben is volt. Rokonai szerint nem volt jó ember. "Jimmy mindig is rossz ember volt" – mondta az egyik hozzátartozója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.