78 évesen tüdőgyulladásban hunyt el Jaki Liebezeit dobos

Forrás: Thinkstock -
tüdőgyulladás dobos Jaki Liebezeit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
78 évesen vesztette életét a legendás zenész, Jaki Liebezeit, aki a Can együttes dobosaként vált világhírűvé. Halálhírét a zenekar Facebook-oldalán közölték, tüdőgyulladás végzett a zenésszel.

Úttörő volt Jaki Liebezeit, aki a Can együttes dobosaként vált világhírűvé. Az 1968-ban alapult bandát minden idők egyik legbefolyásosabb krautrock együtteseként tartják számon. Jaki Liebezeit olyan zenekarokkal és zenészekkel dolgozott együtt, mint Brian Eno, Schiller és a Depeche Mode.

Elhunyt Jaki Liebezeit Forrás: Thinkstock

Halálhíréről a zenekar értesítette a rajongókat, hivatalos Facebook-oldalukon tették közzé a szomorú hírt. "Nagy fájdalommal kell bejelentenünk, hogy Jaki ma reggel elhunyt tüdőgyulladásban. Békésen elaludt, körülvéve a szeretteivel. Mindenkinek hiányozni fog" - írták Facebook-oldalukra. Az 1938-ban, Drezdában született Liebezeit vasárnap távozott az élők sorából, 78 éves volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.