Szmogriadó: Németh Lajos szerint semmi jóra nem számíthatunk

Németh Lajos szmogriadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat órától rengeteg autót kizártak a fővárosi forgalomból, egészen este 10-ig sokaknak kell a tömegközlekedést választani. Visszavonásig érvényes ez a korlátozás, ugyanis szmogriadó van Budapesten. Németh Lajos szerint hét végéig még erősen szennyezett marad az idő.

Ma reggel hat órától egészen este tízig biztosan nem lehet olyan autókkal közlekedni, amelyek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. Ilyenkor nemcsak autóba ülni nem szabad, de kint tartózkodni sem tanácsos, a szabad levegőn sportolni pedig egyáltalán nem egészséges, ugyanis szmogriadó van.

Németh Lajos szerint semmi jó nem jön a következő napokban: marad a szennyezett levegő Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindenki, aki kimegy veszélyek teszi ki magát, főként azok, akik biciklivel közlekednek. Bár ők maguk nem szennyezik a környezetet, saját magukat igen. Németh Lajos szerint sajnos nem lehet reménykedni abban, hogy a következő napokban változik a helyzet. "Sajnos nincsenek jó híreim a következő napokra. Igaz, hogy egy picikét úgy szerda tájékán megélénkül a szél, de nincs akkora ereje, hogy kisöpörje a medencéből ezt a szennyezett levegőt.

Fel kell arra készülnünk, hogy a következő napokban még a hét végéig szennyezett levegőben töltjük az életünket.

Akinek nem fontos kimenni, az maradjon otthon" - mondta a meteorológus a Mokkában. Főként igaz ez az idősekre és a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkre. "A következő napokban semmi jóra nem számíthatunk, nem nagyon tisztul a levegő" - mondta Németh Lajos.

Veronai tragédia: Szerdára fejezhetik be az áldozatok azonosításáthttp://www.life.hu/news/20170123-veronai-busz-tragedia-szerdara-varhato-az-azonositas.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nem sokkal dél után megérkezett a negyedik súlyos sérült is a Honvédkórházba. Közben kiderült, kik vezették a tragikus balesetet szenvedő autóbuszt, és most azt is megtudtuk, mikorra fejezhetik be leghamarabb az áldozatatok azonosítását. News--Megérkezett Veronából a tragikus buszbaleset negyedik sérültjehttp://www.life.hu/news/20170123-veronai-buszbaleset-megerkezett-a-negyedik-serult.htmlAhogy arról Győrfi Pál reggel tájékoztatott, hazaszállították a negyedik súlyos sérültet is Veronából. Nem sokkal dél után landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a buszbaleset súlyos sérültjét szállító repülőgép.News--Felháborító és áldozathibáztató a Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje http://www.life.hu/news/20170123-a-magyar-rakellenes-liga-kampanyfilmje-felhaboritotta-az-embereket.htmlA Magyar Rákellenes Liga új kampányfilmje nagyon félresikerült: azt sugallja, hogy a betegek a hibásak és az egészségtelen életmód miatt alakult ki a daganatos betegségük. A reklám kivétel nélkül mindenkit felháborított. A kommentelők szerint a liga az összes rákkal küzdőt megalázta. NewsOrigoÚjabb díjat kapott Nemes Jeles László http://www.life.hu/news/20170123-ujabb-dij-nemes-jeles-laszlo-saul-fia.htmlNemes Jeles László filmje, a Saul fia számos elképesztő díjat zsebelt be a 2016-os évben, ám úgy tűnik, ez a sikerszéria az újévben sem szűnik meg: A Londoni Kritikusok Körének díjátadóján a legjobb rendezés díját is megkapta. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoVeronai tragédia: Ezek a sofőrök vezették a buszthttp://www.life.hu/news/20170123-veronai-baleset-ezek-a-soforok-vezettek-a-buszt.htmlBékéscsabai sofőrök vezették azt a buszt, amelyik péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett. News--Győrfi Pál: Délre itthon lehet a veronai tragédia negyedik sérültjehttp://www.life.hu/news/20170123-veronai-buszbeleset-delre-erkezhet-a-negyedik-serult.html"Ma várják a veronai buszbaleset negyedik sérültjét a Honvédkórházba" – számolt be a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Három másik súlyos sérültet tegnap óta már Magyarországon ápolnak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.