Győrfi Pál: Délre itthon lehet a veronai tragédia negyedik sérültje

Győrfi Pál veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ma várják a veronai buszbaleset negyedik sérültjét a Honvédkórházba" – számolt be a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Három másik súlyos sérültet tegnap óta már Magyarországon ápolnak.

Győrfi elmondta, hogy egy fejsérülést szenvedett férfiról van szó. A szállítást tegnapra tervezték, de az indulás előtti utolsó orvosi konzultáción úgy döntöttek az olaszok, hogy megvárják a ma reggeli CT-vizsgálati eredményét.

Mentőhelikopter érkezik vasárnap este a budapesti Honvédkórházhoz Forrás: MTI/Marjai János

Az áldozatok azonosítása folyamatban van, de – mint mondta –

a mentőszolgálat is dilemmában van, mennyi információt adjon ki, hisz a tragédiához jobban illene a csend, ám értik, hogy információkra szükség van.

Az ügyet azonban nehezítik a tragédia körülményei, a balesetben ugyanis a busz kigyulladt, az azonosítás DNS-vizsgálat alapján történik, ami hetekig is eltarthat. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint egy-két óránként érkezik tájékoztatás a hétvégi buszbaleset még Olaszországban ápolt sérültjeinek állapotáról. Ónodi-Szűcs Zoltán az állami médiában elmondta: a budapesti Honvédkórházba érkezett sérültek állapota stabil, fel fognak épülni, ha műtétekre lesz is szükségük, és "nagyon jó kezekben vannak".

A harmadik sérültet tegnap este vitték a Honvédkórházba mentőautóval. Ő egy 30 év körüli férfi, akinél csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg, de állapota stabil.
Az első két sérült szintén tegnap este repülővel, majd helikopterrel érkezett a kórházba. Az első két sérült egy 50-60 év körüli pár. Ők másod- és harmadfokú égéseket szenvedtek, esetükben a következő napokban dől el, hogy gyógyulásukhoz szükség lesz-e műtétekre – tájékoztat a rádió.

/1701/Veron201712117440

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.