Megszólalt Czakó Tibor, a Veronában balesetet szenvedett busz társaságának vezetője

Forrás: AFP -
Czakó Tibor Verona veronai buszbaleset busztársaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus veronai buszbalesetben 16 ember vesztette életét. A busztársaság vezetője eddig nem tudott megszólalni, de most egy sajtóközleményben válaszol a kérdésekre. Először is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és leszögezte, kifogástalan állapotban indult útnak a busz.

Péntek éjjel 16-an vesztették életüket a tragikus veronai buszbalesetben, de még nem tisztázott, hogy mi okozta a tragédiát. Egyelőre a vizsgálatok zajlanak, természetesen ehhez hozzá tartozik a busztársaság, a Pizolit Busz Kft. alapos ellenőrzése is. A cég vezetője, Czakó Tibor sajtóközleményben válaszolt a feléjük az elmúlt napokban intézett rengeteg kérdésre, de először is részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozói felé.

A busz roncsai Forrás: AFP

Czakó Tibor leszögezte, a busz kifogástalan állapotban indult útnak. 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat. Ezentúl hozzátette, hogy a hatályos jogszabályok szerint 15 ezer kilométerenként kötelező a nemzetközi forgalomban lévő autóbuszok műszaki vizsgálata, amit a cég minden esetben szigorúan betart. Elhatározták azonban, hogy a kötelezőeken túl társaságuk további intézkedéseket fog elrendelni. „Igyekszem magam azzal lekötni és úgy feldolgozni a mérhetetlen fájdalmat, hogy a jövő felé fordulok.

Elhatároztam, hogy a mi buszaink ezentúl csak akkor indulnak el, ha pontosan az a protokoll fut le, ami a repülőkön:

a vészkijáratok bemutatása, az üvegtörő kalapács helyének és használatának ismertetése, valamint a biztonsági övek használata" - mondta a vezető. Hozzátette, szeretne minden segítséget megadni az érintetteknek.

„Az érintettek segítésére egy krízis-központ létrehozásán dolgozom,

ahol találkozhatnak szakemberekkel, de mindenekelőtt egymással. Megoszthatják bánatukat és azokat a módszereket, amelyeket saját esetükben hatékonynak találnak a terhek feldolgozására. Ilyen formában szeretnék most a nyilvánossághoz fordulni és felajánlást kérni olyan épületegyüttesre, amely akár heteken át rendelkezésre áll és alkalmas ezekre a célokra.

Mélységesen lesújtott a tragédia, őszintén együtt érzünk a balesetet szenvedőkkel, az áldozatok hozzátartozóinak szívből jövő őszinte részvétünket szeretném kifejezni.

A sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánunk" - mondta Czakó Tibor, aki azt is hozzátette, hogy 20 éve foglalkozik a cég személyszállítással, és eddig még nem fordult elő történetükben személyi sérülést okozó baleset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.