Ferenc pápa is részvétet nyilvánított a veronai buszbalesetben elhunyt diákok családjának

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
részvétnyilvánítás Ferenc pápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek késő este Veronában 16 diák és felnőtt vesztette életét egy tragikus buszbalesetben. Kiderült, hogy a katasztrófát lassu deffekt okozta. Ferenc pápa levélben nyilvánította részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.

A Szent Atya nevében Pietro Parolin bíboros államtitkár küldött részvétlevelet Erdő Péter bíborosnak, az Esztergom- Budapesti Főegyházmegye érsekének- írta meg az Újkatolikus.hu

Ferenc pápa részvétlevelet küldött a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Ferenc pápa mély fájdalommal értesült a Veronában bekövetkezett szörnyű buszbalesetről,

a következőket üzente:

Őeminenciája Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek részére

Őszentsége Ferenc pápa mély fájdalommal értesült az olaszországi Verona közelében történt buszbalesetről, melyben a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai életüket vesztették, illetve súlyos sérüléseket szenvedtek, és a tragédia minden érintettjét biztosítja imádságos együttérzéséről. Az elhunytakat a mindenható Isten irgalmas szeretetére bízva imádkozik azért, hogy a családtagok és barátok vigasztalást találjanak gyászukban, és erőt tudjanak meríteni az Úr kegyelméből. Őszentsége imádkozik a sérültekért is, és mindazokért, akiket érintett ez a tragédia, hogy gyógyulást és vigaszt leljenek a szomorúság idején. A szentatya a Szinyei Merse Pál Gimnázium egész közösségére és valamennyi gyászolóra a béke és erő isteni áldását kéri.

Pietro Parolin bíboros államtitkár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.