Nem tudták elkezdeni a veronai buszbaleset túlélőinek terápiáját

Fotó: Csanádi Márton - Origo -
veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az InfoRádiónak adott interjút a Magyar Pszichológiai Társaság katasztrófapszichológiai szekciójának társelnöke, Komlósi Annamária. A szakember arról beszélt, egyelőre nem tudják elkezdeni a veronai buszbaleset túlélő diákjainak pszichoterápiáját, ugyanis még sokkhatás alatt állnak.

Komlósi Annamária arról is beszélt, hogy még legalább egy hónapnak el kell telnie az első kezelésekig, ugyanis meghatározott, körülhatárolható stádiumok váltják egymást mentálisan, és a veronai tragédia túlélői így, alig egy hét után az első stádiumban vannak.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

"Most csak az a dolgunk, hogy biztonságban érezzék magukat és a normális mentális állapotuk valahogyan visszaálljon"- tette hozzá, valamit arról is említést tett, a feldolgozás folyamata egyéni, van, aki már tud beszélni a történtekről, és van, aki egyáltalán nem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.