Megrázó videót tett közzé a veronai buszbalesetről az olasz rendőrség

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout -
veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A baleset helyszínén lévő felüljáró kamerája rögzítette, ahogy kigyulladt a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit és kísérőiket szállító autóbusz. A videofelvételt az olasz rendőrség közzétette a honlapján – írja az MTI. 

Girolamo Lacquaniti a közúti rendőrség parancsnoka kijelentette, hogy ilyen súlyos balesetet még az olasz közutakon szolgáló kollégák közül sem láttak sokan. "Azon az éjszakán a túlélő fiatalok nem akarták elhinni, hogy barátaik meghaltak. Ezek olyan tragédiák, amelyek mély nyomot hagynak" – írja az olasz portál nyomán az MTI.

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

A rendőrparancsnok arról is beszélt, hogy a veronai hatóságok a legjobb tudásuk szerint végezték a dolgukat. A tűzoltók nyolc perc alatt értek a helyszínre. Közzétette a magyar autóbusz mögött haladó szlovák kamionsofőr visszaemlékezését is: "Nincs műszaki hibára utaló jel, és a tűz nem volt azonnali". A helyszínre sietett legelső tűzoltócsapat parancsnoka elmondta, hogy

megérkezésükkor az autósztrádán bolyongó személyeket találtak, sérülteket, sokk hatása alatt levőket: "ahogy meglátták a tűzoltójelzéseket, segítséget kértek". A tűzoltóparancsnok kijelentette, azt még nem tudták kétséget kizáróan megállapítani, miért gyulladt ki a jármű, de az autóbusz könnyen lángra kapott, a műanyag ülések, padlószőnyegek és a poggyászok is segítették a tűz gyors terjedését.

"A két súlyos beteg állapota stabilizálódott, de továbbra is életveszélyes. Folyamatos megfigyelés alatt állnak, egyelőre nem szállíthatók" – nyilatkozta Giovanna Ghirlanda, a veronai Borgo Trento kórházkomplexum orvos igazgatója az MTI-nek pénteken.

A felvétel itt látható.

Nem tudták elkezdeni a veronai buszbaleset túlélőinek terápiájáthttp://www.life.hu/news/20170127-egyelore-a-sokk-miatt-nem-tudjak-kezelni-a-pszichiaterek-a-tuleloket.htmlAz InfoRádiónak adott interjút a Magyar Pszichológiai Társaság katasztrófapszichológiai szekciójának társelnöke, Komlósi Annamária. A szakember arról beszélt, egyelőre nem tudják elkezdeni a veronai buszbaleset túlélő diákjainak pszichoterápiáját, ugyanis még sokkhatás alatt állnak. News--Levélben vesz búcsút a veronai tragédiában elhunyt lányától Lászlóhttp://www.life.hu/news/20170124-levelben-vesz-bucsut-a-veronai-tragediaban-elhunyt-lanyatol-floratol-laszlo.htmlA Facebookon búcsúzik a veronai buszbalesetben elhunyt lányától, Flórától, Krizsány László nemzetközi sakknagymester. A gyászoló édesapa ugyanitt köszöni meg a rengeteg részvétnyilvánítást, valamit azt, hogy barátai, ismerősei, és egy egész ország osztoznak fájdalmában. Arról ír, talán icipici könnyebbséget jelent, ha leír, felidéz egy emlékképet. A szívszorító posztot a megszületése pillanata óta osztják a gyászolók: nem túlzás azt írni, mindenki együttérez az édesapával, és természetesen minden érintettel. News--Tragédia! Halott csecsemőt találtak Érdenhttp://www.life.hu/news/20170112-halott-csecsemot-talaltak-erden.htmlEgy halott csecsemőt találtak Érden egy családi ház udvarán szerda este. Egyelőre nem tudni, hogy mi történt, a nyomozást megkezdték. News--Így vigyázz a kutyusod egészségére! - A hidegben ők is megfázhatnakhttp://www.life.hu/news/20170108-kutyaruhak-telre.htmlAkármennyire hideg van, kis házikedvencünket a kemény mínuszokban is le kell vinnünk sétálni. Ám ahogy mi is melegen felöltözünk, arra is ügyelnünk kell, hogy - főleg a rövidebb szőrű - kutyánk se betegedjen meg a fagyokban. Íme, néhány vicces öltözék, amelyekben ők is átvészelhetik az utcán töltött időt. News--Mérséklődik az extrém hideg - Ez a nap már kellemesebb leszhttp://www.life.hu/news/20170108-a-jovo-het-masodik-felere-nemileg-merseklodik-az-extrem-hideg.htmlA hét második felében némileg mérséklődik az extrém hideg, de akkor is csak maximum 5 Celsius-fokig melegedhet a levegő, a minimumok továbbra is többfelé mínusz 10 fok körül alakulnak. Emellett többször várható havazás is, az erős, olykor viharos szél miatt hóátfúvásokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. NewsOrigoKét holttestet találtak Zuglóban: valószínű halálra fagytakhttp://www.life.hu/news/20170108-ket-holttestet-talaltak-zugloban.htmlEgy nő és egy férfi holttestét találták meg vasárnap reggel a XIV. kerületi Kövér Lajos utcában. A halál oka egyelőre ismeretlen, elképzelhető, hogy megfagytak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.