Kiderült miért süllyedt el a Titanic

Forrás: Origo -
Titanic süllyedés hajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már néhány teóriát hallhattunk a Titanic elsüllyedése kapcsán, de a legutóbbi elképzelés elég logikusan hangzik. 

Egy korábbi elmélet szerint a hajón tűz üthetett ki, melynek következtében az óriásgőzös egyik oldala megsérült. A lángok miatt keletkező forróság meglazította a hajó szerkezetét, ezért tudott olyan könnyedén beszakadni a jégheggyel való ütközés során.

Nem volt elég stabil a Titanic hajó oldala egy új elmélet szerint Forrás: Origo

Egy másik kutatás szerint azonban az okozta a szörnyű katasztrófát, hogy különböző összetételű és minőségű szegecseket használtak a hajó oldalának rögzítéséhez. Ezzel próbáltak spórolni, de úgy tűnik ez nem volt túl jó ötlet, ugyanis így a hajó oldala sokkal sérülékenyebb volt, mint a luxusjárat többi része.

Természetesen az is hozzájárult a tragédiához, hogy a hajó túl gyorsan haladt, az őrszemnek nem volt távcsöve, illetve mentőcsónak sem volt elég - írta meg a PhysicsWorld.

Káosz a közlekedésben - Néhány busz egyáltalán nem járhttp://www.life.hu/news/20170201-a-bkk-tobb-jarata-sem-uzemel-az-onos-eso-miatt.htmlA Budapesti Közlekedési Központ bizonyos járatai rövidebb útvonalon közlekednek, de akadnak olyanok is, amelyek egyáltalán nem járnak. NewsMTI/Máthé ZoltánIdőjárás: csak tegnap több mint 500-an sérültek meg a csúszós utak miatthttp://www.life.hu/news/20170201-tobb-mint-500-an-serultek-meg-az-idojaras-miatt.htmlCsak a fővárosban több mint 500 sérültet láttak el a mentősök tegnap, akik többnyire a csúszós utak miatt sérültek meg. Ez ma sem lesz másként, sőt valószínűleg megduplázódik a balesetet szenvedettek száma.News--Veronai buszbaleset: megszólalt az életben maradt sofőr rokonahttp://www.life.hu/news/20170201-veronai-buszbaleset-megszolalt-a-buszvezeto-rokona.htmlVádat emelt az olasz rendőrség a veronai baleset egyik túlélője ellen. Kiderült ugyanis, hogy a busz sofőrje az egyik kint ápolt súlyos sérült. Rokona nyilatkozott a férfi állapotáról. News--Magyar fiatalok haltak meg egy thaiföldi motorbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20170201-ket-fiatal-magyar-ferfi-halt-meg-egy-motorbalesetben-phuket-szigeten.htmlKét fiatal magyar férfi vesztette életét hétfő reggel Phuket szigetén, Thaiföldön. NewsThinkstockMegölte feleségét, majd végzett magával egy férfi Balatonalmádibanhttp://www.life.hu/news/20170131-megolte-feleseget-majd-vegzett-magaval-egy-ferfi-balatonalmadiban-1.htmlMegölte feleségét majd magával is végzett egy férfi Balatonalmádiban - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. NewsThinkstockTragédia Veresegyházán: autója gázolta halálra a férfithttp://www.life.hu/news/20170131-veresegyhaza-sajat-autoja-gazolta-halalra-a-ferfit.htmlSaját autója gázolt halálra egy férfit Veresegyházán. Egyelőre tisztázatlan körülmények között az autó rágurult a férfira. Nem tudták megmenteni az életét. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.