Veronai buszbaleset: kitüntethetik azokat, akik életeket mentettek

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset kitüntetés hős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbalesetnek 16 halálos áldozata volt, az utasok közül rengetegen segítettek életüket kockáztatva a társaikon. Ők most kitüntetést kaphatnak, ami mellé anyagi elismerés is járhat.

Január 20-án éjjel sokan tettek tanúbizonyságot önzetlenségükről: életüket kockáztatva mentették társaikat. A veronai buszbaleset 16 halálos áldozattal járt, sokan egy tanárnak vagy egy másik diáknak köszönhetik, hogy életben maradtak. Van, aki másokon segített, eközben ő maga sajnos már nem jutott ki élve a lángoló buszból: Béla bácsi, a történelemtanár tucatnyi tanítványát mentette ki, de ő már nem tudott megmenekülni.

Kitüntethetik azokat, akik életeket mentettek Forrás: AFP/Handout

A Bors információi szerint Életmentő Emlékérmet adományozhat a kormány a buszbaleset életben maradt és elhunyt hőseinek. Ezt a kitüntetést a jogszabály szerint az kaphatja meg, aki életveszélyben lévő személyt mentett meg, miközben saját életét, testi épségét veszélynek tette ki. Az érem mellé pénzjutalom is jár: 300 ezer forintot kaphatnak. A lap megkereste Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki egyelőre nem reagált a híresztelésre.

Pénteken tudják Budapestre szállítani a holttesteket

Pénteken tudják hazaszállítani a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét Budapestre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján. Az áldozatok azonosítása befejeződött, ahogy azé a két súlyos sérültté is, akiket még Olaszországban kezelnek. Egyikük a busz sofőrje, aki ellen - a korábbi híresztelésekkel ellentétben - nem emelt vádat az olasz hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.