időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvége végig borongós lesz, hétfőn pedig újabb lehűlés érkezik, és a szél is fújni fog.

Szombat este délnyugat felől érkezik meg az eső, és még vasárnap is marad. Vasárnap kezdetben sokfelé, délután viszont már csak keleten, északkeleten kell esőre számítani, nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de több helyen feltámadhat a szél. Hajnalban -1, +5, délután északkeleten 4-6, máshol 7-12 fokot mérhetünk.

Az esernyő legyen veled! Forrás: Getty Images

Hétfőn többfelé előfordulhat eső, zápor, délutántól nyugaton, északnyugaton havas eső és hó is.

A hét első napja is szeles lesz, 3 és 8 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Kedden folytatódik a lehűlés, még főként az ország délkeleti felén alakulhat ki havas eső, havazás. Élénk, erős lesz az északias szél, a csúcshőmérséklet pedig csak a 0 fokot éri el. Szerdán még keleten fordulhat elő kisebb havazás - írja az Időkép.

110 éves melegrekord dőlt meg a szombatra virradó éjszaka

Csaknem 10 Celsius-fokot mértek Kaposváron. Még sosem volt ilyen enyhe az éjszaka február 4-én. Az eddigi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord ezen a napon 8 fok volt, amelyet 1904-ben Sopronban mértek. Most ennél másfél fokkal melegebb volt: Kaposváron a leghidegebb órában is plusz 9,5 fokot jelentettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.